Teknoloji

Microsoft Office Mac 2011 de OS X Lion’ın nimetlerinden yararlanacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OS X Lion’ın yeni özellikleri mükemmel olsa da, eğer en çok kullandığınız yazılımlar bu yeni işletim sistemiyle uyumlu bir şekilde çalışmazsa, yeni özelliklerden alacağınız zevk olumsuz şekilde etkilenebilir. Microsoft Office’in Mac paketini kullananlar için de bu durum geçerli olabilir. Neyse ki Microsoft, Office paketinin OS X Lion ile uyumlu hâle gelmesi için yoğun bir şekilde çalıştığını kabul etti.

Office 2011 Mac paketinin çok yakında çıkacak yeni sürümü Auto Save, Versions ve tam ekran modu gibi yeni Lion özelliklerini destekleyecek. Ancak bu güncellemenin birkaç gün ya da hafta içinde çıkmasını beklemeyin. Microsoft Office ekip üyesi Pat Fox söz konusu güncellemenin çıkışını ayları bulabileceğini belirtti.

Fox, Office for Mac 2004 paketinin Lion ile çalışmayacağını, çünkü bu versiyonun PowerPC tabanlı sistemler için yazılmış olduğunu dile getirdi. Lion’ın geriye dönük uyumluluk için gerekli olan Rosetta kodunu barındırmıyor olması da bu duruma neden olan başlıca etken.

Bu arada eğer Microsoft Communicator Mac yazılımını kullanıyorsanız, Lion ile yaşanan çökme sorunlarını çözen yeni bir sürüm yayınlandı. Bu yeni sürümü Microsoft’un AutoUpdate sistemi veya Microsoft İndirme Yöneticisi üzerinden indirebilirsiniz.

İlgili – MacNN
İlgili – Microsoft İndirme Yöneticisi

İLGİLİ HABERLER