Teknoloji

Microsoft Office iPad, iPhone ve Android için ücretsiz oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-office-ipad-061114

Microsoft’un iPad, iPhone ve Android’e özel Office paketi artık ücretsiz. Microsoft, mobil Office stratejisinde sürpriz bir adım attı ve kullanıcıları mobil ortamda da Word, Excel ve PowerPoint dokümanlarını kendi sunduğu ürünlerde açmalarını ve düzenlemelerini garanti altına almak adına mobil cihazlar için tamamen ücretsiz hâle getirdi.

Daha önce iPhone ve Android’de Office ücretsiz olmuştu, ancak iPad kullanıcılarının Word, Excel ve PowerPoint uygulamalarında dokümanları açıp düzenleyebilmeleri için Office 365 aboneliğine ihtiyaçları vardı. Bu abonelik de aylık veya yıllık ücretlerle sunuluyordu. Ancak bundan böyle kullanıcılar Office iPad paketini de ücretsiz olarak kullanabilecekler, Dropbox üzerinde tuttukları bütün ofis dokümanlarını da tabletlerine yükleyecekleri Word, Excel veya PowerPoint uygulamalarıyla düzenleyebilecekler.

Bu arada Microsoft Dropbox entegrasyonuna sahip olan yepyeni bir iPhone uygulaması çıkarırken, Android tabletleri için Office paketinin de ön izleme sürümünü yayınladı.

Microsoft bu hamlesiyle web’deki stratejisini mobile de taşımış oldu. Office Online altında sunulan Word, Excel, PowerPoint uygulamalarının web sürümleri kullanıcılar tarafından ücretsiz şekilde kullanılabiliyor. İşte Microsoft attığı son adımla iOS ve Android kullanıcılarına da aynı imkanı sunmuş oluyor.

Ne var ki, Microsoft’un ücretsiz olaraks unduğu bu hizmet sadece bireysel kullanıcıları kapsıyor. OneDrive for Business veya Dropbox for Business paketlerini kullanan iş yerleri için Office 365 aboneliği zorunlu olmaya devam edecek. Microsoft bu şekilde kurumsal kullanıcılar üzerinden gelir elde etmeyi sürdürmeyi planlıyor.

Microsoft’un Office’in mobil versiyonlarına erişimi ücretsiz yapması hamlesi Dropbox ile gidilen işbirliğinin hemen sonrasında geldi.

İLGİLİ HABERLER