Teknoloji

Microsoft Office Word, Excel, PowerPoint iOS uygulamalarına yenilikler

microsoft office

microsoft officeMicrosoft’un servislerini ve uygulamalarını kullanan milyonlarca iPhone sahibi muhtemelen iOS cihazlarına özel Microsoft Office uygulamalarından pek haberdar değildir. Epey kullanışlı olan Office uygulamaları gelen son güncellemelerle birlikte daha fazla özellik kazandı.

Office paketi Word, Excel ve PowerPoint olmak üzere üç ayrı uygulamaya ayrılıyor ve yeniliklerden yararlanmaya başlamak için her bir uygulamayı ayrı ayrı güncellemeniz gerekiyor. Tüm Office paketi uygulamalarında bulunan en önemli değişikliklerin başında Edmodo ve Tencent desteği bulunuyor.

Aslında bu yeni destekler daha çok Çin’deki kullanıcıları ilgilendiriyor. Bu sayede Word, Excel ve PowerPoint kullanıcıları Edmodo ve Tencent’e dosyalarını depolayabiliyor ve bu servislerdeki dosyalarına erişebiliyor.

Office uygulamalarını daha çok sunum yapmak için kullananlar için önemli bir yenilik var. PowerPoint iOS uygulamasına lazer işaretçi kullanmayı sağlayan yeni bir özellik eklendi.

Temel olarak, kullanıcılar telefonlarını kullanarak ekranda istedikleri noktaya işaretleme yapabilecekler. Bunun için notlar alanında parmaklarını basılı tutup bekleterek cihazlarını bir lazer işaretçisine dönüştürebilecekler. Bu özellik sadece iPhone kullanıcılarına açık olacak. Bu arada lazer işaretçi özelliği sadece Office 365 aboneleri tarafından kullanılabilecek.

Son olarak güncellemeyle birlikte Akıllı Gözatma olarak adlandırabileceğimiz yeni bir işlev de geliyor. Bunun sayesinde yararlı bilgileri, görselleri, tanımları ve daha fazlasını bulmak mümkün olacak. Bunun için herhangi bir kelime veya terimin üstüne basılı tutup bekletmek, daha sonra da Akıllı Gözatma’yı seçmek gerekecek. Bu yenilik de sadece Word uygulamasında çalışacak.

İLGİLİ HABERLER