Teknoloji

Microsoft Office iOS uygulamalarına iPad çoklu görev desteği ekledi

office-ipad-310314

Apple iOS 9‘u kitlelerle buluşturmaya hazırlanıyor. Bu sürümle birlikte iPad için bölünmüş ekranda çoklu görev gibi önemli bir özellik de geliyor. Apple iOS 9’un bu önemli çoklu görev özelliğini sadece iPad Air 2 ve yeni iPad Pro ile sınırlı tutarken, Microsoft bütün Office uygulamalarının iOS 9 uyumlu versiyonlarıyla bu önemli işlevi desteklemeye hazır. Microsoft Apple’ın geçen haftaki 9 Eylül etkinliğinde iPad’de yeni çoklu görev özelliğini destekleyeceğini açıklamıştı ve şimdi de Word, Excel, PowerPoint, OneNote ve hatta Outlook uygulamalarını da güncelliyor.

Eğer iPad Air 2 sahibiyseniz ve cihazınızı iOS 9’a güncellerseniz, Word ve Excel gibi uygulamaları yan yana çalıştırma imkanına sahip olacaksınız. Tabii ki, eğer Windows bilgisayar veya tablet sahibiyseniz, bunu yıllardır yapıyor olmalısınız. Zaten iOS 9’un bölünmüş pencereli çoklu görev özelliği Windows 8’inkini destekliyor.

Bu arada çoklu görev desteğinin dışında, Microsoft uygulamalarına yeni işlevler de ekliyor. Word, Excel ve PowerPoint uygulamaları harici bir iPad klavyesiyle kullanım sırasında klavyede CMD tuşuna basıldığında klavye kısayollarının görüntülenmesini sağlıyor. Klavye kısayollarını sıklıkla kullananlar için Outlook iPad uygulamasına yeni ileti veya e-posta, takvim, dosyalar, kişiler ve ayarlar sekmeleri arasında geçiş için yeni klavye kısayolları ekleniyor.

Outlook ve OneNote uygulamalarına Spotlight arama desteği geliyor, böylelikle notlar veya e-posta iletilerinde doğrudan iOS’in Spotlight arama sayfası üzerinden arama yapabilirsiniz. Ayrıca OneNote iOS’in Handoff özelliğini de destekliyor, böylelikle iPhone’da başladığınız bir notu iPad’de devam ettirebilir veya tersini yapabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER