Teknoloji

Microsoft Office 365’i yapay zeka ile güçlendirecek

microsoft yapay zekâ
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft office 365 yapay zekaMicrosoft yapay zeka ile sadece botlar ve dijital asistanlar aracılığıyla flört etmiyor. Redmond merkezli şirket, Office 365’te de belli görevlere bulut tabanlı yapay zeka yardımıyla otomasyon kazandırıyor.

Örneğin, Word ve Outlook’a eklenen Tap isimli özellik, kullanıcıların bir projeyi tamamlamaları için kendi şirket bilgilerine erişmelerini sağlıyor. PowerPoint ve Sway’e eklenen QuickStarter özelliğiyse kullanıcılara belli konular için önceden hazırlanmış taslaklar sunuyor. Böylelikle bir sunumun temelini sıfırdan hazırlama gereksinimi ortadan kalkıyor. Excel ise ham coğrafik verileri Bing tabanlı haritalara dönüştürebiliyor.

Microsoft Office 365 yapay zeka özelliklerinden bazıları kullanıma sunuldu

Söz konusu akıllı özelliklerden bazılarına şimdiden erişilebiliyor. PowerPoint ve Excel’in yapay zeka tabanlı özellikleri içinse bir sre daha beklemek gerekiyor.

Microsoft, perde arkasında da yapay zekadan faydalanıyor. Şirketin satış servisi Dynamics 365, yapay zeka yardımıyla ilgili verileri satış temsilcilerinin karşısına çıkarıyor ve gerekli anlaşmaları yapmalarına yardımcı oluyor. Şirket, ABD’deki çağrı merkezlerinde çalışanların sorulara cevaplamasına yardım etmek için de yapay zekadan faydalanıyor.

İLGİLİ HABERLER