Teknoloji

Microsoft’tan Office 365 abonelerine sınırsız OneDrive depolama alanı

onedrive-microsoft-190214

Microsoft OneDrive’daki depolama alanı limitlerini Office 365 aboneleri için kaldırıyor. Office 365 Home, Personal ve University sürümlerinin aboneleri, önümüzdeki aylarda OneDrive’da sınırsız bir depolama sahip olacak. OneDrive’ın Business programına abone olanlar ise Microsoft’un Office 365’teki yol haritası kapsamında sınırsız depolama alanı hakkından faydalanabilecek. Microsoft önümüzdeki aylarda tüm Office 365 kullanıcılarına sınırsız OneDrive alanı sunacak olsa da, dileyen kullanıcılar OneDrive’ın ön izleme sitesini ziyaret ederek bu ayrıcalıktan erken faydalanmak için başvuruda bulunabilecek.

Microsoft bundan bir süre önce de Office 365 aboneleri için sunduğu OneDrive alanını 1 TB’ye çıkarmıştı. Ücretsiz olarak sunduğu OneDrive depolama alanını da iki katına yükselten şirket, Google ve Dropbox ile depolama alanında girdiği rekabette kendisine avantaj sağlamayı amaçlıyor. Microsoft söz konusu hamleleri OneDrive’ı depolama alanında dünya lideri yapma hedefi doğrultusunda yaptığının altını çizdi. Yazılım devinin sunduğu son teklifle sınırsız OneDrive depolama alanına ve Mac veya PC’de, tabletlerde ve akıllı telefonlarda çalışan bir Office kopyasına aylık 6.99 dolar karşılığında sahip olacak. Google ve Dropbox’ta ise sadece 1 TB’lık depolama alanı için 9.99 dolar ödemek gerekiyor.

Microsoft’un daha uygun fiyata sınırsız depolama alanı sunmasının ardından gözler verecekleri cevap için Google ve Dropbox’a çevrildi. Dropbox daha önce Microsoft’un Office 365 abonelerine 1 TB’lık depolama alanı sunmasının ardından 1 TB depolama alanı fiyatını 9.99 dolara çekmişti. Google ise Microsoft’un bir önceki hamlesine yanıt vermemeyi tercih etmişti. Ancak bu son hamleyle birlikte arama devinin de harekete geçmesi ve sınırsız depolama alanı teklifinde fiyat kırması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER