Teknoloji

Microsoft Office 2016 bugün yayınlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

 

microsoft-word-2016-220915

Microsoft daha önce söz verdiği üzere Office 2016’yı piyasaya sunuyor. Microsoft’un bulut tabanlı yeni uygulamaları, kullanıcıların daha verimli çalışmasına destek olmayı hedefliyor. Ayrıca Microsoft, Office 365’in yeni ve birleştirilmiş uygulamaları ile takım çalışmasının gücünü ortaya çıkarmayı da amaçlıyor.

Office 2016; Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio ve Access de dahil olmak üzere Windows işletim sistemi için yeni masaüstü uygulamalarıyla birlikte geliyor. Müşteriler Office 365 paketini alarak OneDrive, Skype For Business, Delve ve Yammer gibi en güncel uygulamaların tam sürümüne de sahip olabilecek.

Office 2016 uygulamaları Windows 10 ile tam uyumlu bir şekilde çalışacak. Office 2016, Sway olarak adlandırılan yeni uygulaması ve Windows 10 ile sunum formatına da yenilikler getiriyor.

Kişisel bilgi güvenliğini sağlamak üzere kullanıcıları gözbebeğinden tanıyabilen Windows Hello ile Windows’a ve Office 365’e giriş çok basit bir adımla olacak. Continuum özelliği ile Office mobil uygulamaları Windows 10 aracılığı ile telefondan, aynı bilgisayardan gerçekleşiyormuş gibi kullanılabilecek. Dijital asistan Cortana, toplantı hazırlıkları gibi işlerin daha kolay halledilebilmesi için Office 365 ile birlikte çalışıyor olacak. Cortana, Kasım ayında yapılacak güncellemelerle de Outlook entegrasyonu sayesinde, iş verimliliğini gözle görülür bir şekilde artıracak.

Office 2016 uygulamaları ekiplerin bir araya gelmesini kolaylaştırıyor ve takım çalışmasını destekliyor. Eşzamanlı yazma asistanı artık hem Word, hem Powerpoint hem de OneNote masaüstü versiyonunda mevcut. Eşzamanlı yazma ile Word dökümanında diğer takım arkadaşlarınızın yaptığı değişiklikler de görülebilecek.

Office ve Skype’ın entegrasyonu ile Office uygulamaları içinden ekip arkadaşları mesajlaşarak, ekran paylaşarak, görüntülü ve sesli konuşarak işlerini hem daha keyifli hem de daha hızlı şekilde halledebilecek.

Office 365 Grupları Outlook 2016 ile entegre bir şekilde çalışacak ve farklı gruplarda çalışılan kişilerle iletişimde kalmayı kolaylaştıracak.

Sway
Sway

Ayrıca, Microsoft çok yakın zamanda birlikte çalışmayı daha ileri bir aşamaya taşıyacak yeni Office 365 servisleri de sunuyor olacak.

Office 365 Planner ile işleri planlamak, yeni iş eklemek, iş bitiş tarihi belirlemek ve e-posta bildirilerini görmek mümkün. Önümüzdeki aylarda Office 365 ile birlikte Planner’a da sahip olunabilecek.

Sway
Sway

OneDrive for Business için de belirgin güncellemeler bu ayın sonunda geliyor. Windows ve Mac için olacak yeni nesil senkronizasyon istemcisi ile çok daha gelişmiş son kullanıcı deneyimi ve çok daha geniş dosya saklama alanına sahip olunacak.

GigJam bugünden itibaren özel sürüm olarak sunulacak ve 2016’da Office 365’in bir parçası olarak hizmet vermeye devam edecek. GigJam yardımıyla doğru bilgileri toplayarak ve doğru kişilerle bağlantı kurarak karar alma süreçlerini en hızlı şekilde yönetmek mümkün olacak.

 

 

İLGİLİ HABERLER