Teknoloji

Microsoft Office 2016 bu yıl içinde yayınlanacak

microsoft office ipad

microsoft-office-logo-230115

Microsoft, Office 2016 adını taşıyan yeni Office sürümünü 2015 sona ermeden yayınlayacağını açıkladı. Microsoft Office Genel Müdürü Julia White, önümüzdeki aylarda Office 2016’ya dair daha fazla detay paylaşacaklarını, ancak yazılım setinin alışılmış kullanıcı deneyimini sunmaya devam edeceğinin sözünü şimdiden verebileceklerini belirtti.

Microsoft, Office 2016’nın özelliklerini açıklamasa da, yeni sürümün daha karanlık bir temaya ve Clippy benzeri bir yardım aracına sahip olacağı daha önce ortaya çıkmıştı. Arayüz değişiklikleri ve yeni özelliklerin eklenmesine rağmen, görünüm ve kullanım deneyiminin Office 2013’e benzer bir seviyede olması bekleniyor.

Office’teki köklü değişikliklerin ise Windows 10 için hazırlanan dokunma uyumlu versiyonla gelmesi öngörülüyor. Tabletler ve telefonlara uygun olarak hazırlanacak bu sürüm, Microsoft’un yeni işletim sistemindeki yerini alacak.

Office’in Windows 10 sürümü için önümüzdeki haftalarda bir ön izleme yayınlamayı planlayan Microsoft, nihai versiyonları ise yılın ilerleyen dönemlerinde kullanıma sunacak. Arayüz ve işlevsellik bakımından iPad için Office uygulamasına bir hayli benzeyen yeni sürümlerde Microsoft, Windows 10’un sunduğu bazı özel avantajlardan da faydalanacak.

İLGİLİ HABERLER