Teknoloji

Microsoft Nokia X2 ile Android telefonları çıkarmayı sürdürüyor

microsoft-nokia-x2-240614

Microsoft Android akıllı telefonlarının peşini bırakmıyor. Nokia’nın Akıllı Cihazlar ve Servisler birimini bünyesine katan cihaz yeni Nokia X2 akıllı telefonun duyurusunu bugün gerçekleştirdi.

Nokia X2’nin görünüşü orijinal Android telefonu Nokia X ile aynı, ancak 4.3 inç gibi daha büyük boyutlu bir ekrana sahip. Buna 1 GB RAM ve 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci eşlik ediyor. Her ne kadar teknik özellikler önceki modeldekinden çok farklı olmasa da, 1 GB RAM sayesinde uygulama geçişlerindeki performans daha iyi olacaktır. Nokia X’in orijinal versiyonunun en olumsuz yanlarından bir tanesi uygulama açılış ve geçişlerindeki hızın düşüklüğüydü.

Bu arada Nokia X2’de geri tuşunun yanında bir de ana ekran tuşu bulunuyor. Halbuki orijinal Nokia X sadece geri tuşunu barındırıyordu. Android telefonlarının genelinde ana ekran tuşları yer alırken Nokia’nın sadece geri tuşuna yer vermesi garip karşılanmıştı. Ancak şirket muhtemelen Asha telefonlarındaki tek geri tuşu yaklaşımını izlemeyi tercih etmişti.

Nokia X2’nin en şaşırtıcı noktası Microsoft’un Android tabanlı cihaz serisini devam ettirmesi olmalı. Nokia’nın orijinal X cihazı Windows Phone benzeri kullanıcı arayüzüne sahip Android işletim sistemini Microsoft servisleriyle buluşturuyordu. Nokia X2 de aynı şeyi biraz değiştirilen ve daha iyi hâle getirilen donanımla gerçekleştiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nokia X İncelemesi

Nokia X2 için 99 avro fiyat belirleyen Microsoft, ikinci nesil X2 ile birlikte akıllı telefon deneyimine yeni giriş yapan kullanıcılara Windows Phone benzeri deneyimi Android ile sunmayı, bir yandan da onları kendisine ait bulut tabanlı uygulamalarına ve servislerine bağlamaya çalışacak. Nokia X2 temmuz ayında piyasada olacak. Telefonun parlak yeşil, turuncu, siyah renkleri ilk etapta piyasada olacak. Daha sonra da sarı, beyaz ve koyu gri renk seçenekleri gelecek.

İLGİLİ HABERLER