Teknoloji

Microsoft uygun fiyatlı gözde telefonu Nokia Lumia 830’u duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

 

microsoft-nokia-lumia-830-1

Windows Phone 8.1 işletim sistemli Lumia ailesini genişletmeye devam eden Microsoft, “uygun fiyatlı ilk amiral gemisi telefonu” olarak tanımladığı Nokia Lumia 830’u resmen duyurdu. Microsoft’un Nokia Cihazlar ve Servisler Birimi’ni tamamen devralmasından bu yana duyurulan ilk cihazlardan biri olan Lumia 830, Microsoft tarafından Lumia 930’un tasarmda taviz vermeden oluşturulmuş ince ve hafif bir versiyonu olarak tanımlanıyor.

Tasarım bakımından Lumia 930’u hatırlatan Nokia Lumia 830, 10 megapiksel PureView arka kamerası için Lumia 1020’nin kamera yuvasını da ödünç alıyor. Alüminyum kasa ve polikarbonat arka panel akıllara Lumia 930’u getiriyor. Ancak Nokia Lumia 830’un içine bakıldığı zaman aradaki fark daha net biçimde anlaşılıyor. 1.2 GHz, dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 400 işlemci barındıran Lumia 830’da 1 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza bulunuyor. Ekran tıpkı Lumia 930’da olduğu gibi 5 inç büyüklüğünde olsa da, 1080p çözünürlük yerini 1280 x 720 piksel çözünürlüğe bırakıyor. Bu durumu Nokia Lumia 830’u “uygun fiyatlı amiral gemisi” sunma adına yapılmış “kaçınılmaz bir fedakarlık” olarak değerlendirmek mümkün.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nokia Lumia 930 İncelemesi

Nokia Lumia 830’da kameraya odaklanan Microsoft, cihaza optik görüntü sabitleme özelliği de bulunan 20 megapiksel bir arka kamera yerleştirmiş. Dinamik Flaş adı verilen kamera özelliğiyse kullanıcılara fotoğrafı çektikten sonra flaş ekleme imkanı sağlıyor. Lumia serisindeki diğer cihazlara da dağıtılacak olan Lumia Denim güncellemesiyle birlikte gelecek olan Nokia Lumia 830, güncellemenin avantajlarından da faydalanacak.

Lumia Denim güncellemesiyle birlikte gelen özellikler arasında Cortana’nın eller serbest biçimde kullanılabilmesi ve deklanşöre uzun basılmasıyla 4K video çekilebilmesi ön plana çıkıyor.

FlashShot adını taşıyan özellik ise kullanıcılar bir fotoğrafı hem flaşlı hem de flaşsız olarak çektikten sonra iki fotoğrafı harmanlayacak ve en net kareyi yakalamış olacaklar. Storyteller uygulaması ise güncellemeyle birlikte kullancıların hareket eden “canlı görüntüler” paylaşmasını mümkün kılacak biçimde geliştirildi.

Qualcomm işlemci barındıran Nokia Lumia 830 tartıda 150 gram çekiyor. Microsoft 8.5 mm. kalınlığındaki cihazın hem Samsung Galaxy S5’ten hem de iPhone 5s’ten daha iyi olduğunu ve fiyatının bu cihazların üçte ikisi oranında olduğunu öne sürüyor. 2200 mAh kapasiteli pil barındıran Nokia Lumia 830’da kablosuz şarj bir standart olarak sunuluyor. DT-903 adını taşıyan kablosuz şarj ünitesi ise Bluetooth bağlantısı sayesinde kullanıcıları şarja ihtiyaç duydukları durumlarda uyarıyor. Kullanıcılara pil durumunu gösteren şarj ünitesi, gelen bildirimleri, kısa mesajları ve e-postaları da ışıklarını yakıp söndürerek kullanıcıya gösteriyor.

Siyah, beyaz, gri, turuncu ve yeşil renk seçenekleriyle Nokia Lumia 830, eylül ayında satışa sunulacak. Akıllı telefonun Avrupa satış fiyatı vergiler hariç 330 avro olarak belirlendi.

İLGİLİ HABERLER