Teknoloji

Microsoft Nokia.com’a bayrağını dikti

microsoft-nokia-190914

Microsoft Lumia serisi akıllı telefonları yeni evine taşıyor. Bu yıl sona ermeden Nokia ve Windows Phone markalarının ömrünü sonlandırmayı planlayan yazılım devi, hazırlıklar doğrultusunda Nokia.com’u Microsoft.com adresine taşımaya başladı. Yeni oluşturulan Microsoft Mobil Cihazlar sayfasının İngilizce versiyonunu bugün itibarıyla yayına sokan şirket, Nokia.com adresine de kullanıcıları yeni sayfaya yönlendirecek bir işaret koymayı ihmal etmedi.

Microsoft farklı ülke ofislerinin Nokia.com çatısı altında bulunan sayfalarını kademeli olarak yeni adreslere taşıyacağa benziyor. Taşıma işleminin uygulandığı ilk alan ise Nokia’nın Birleşik Krallık’taki web sitesi oldu. Nokia’nın Türkiye’deki sitesindeyse henüz bir yönlendirme bulunmuyor. Microsoft böylelikle Nokia markasını tamamen bırakma konusunda bir adım daha atmış oldu. Geçiş sürecinin yeni Lumia telefon serisinin duyurulmasıyla tamamlanması bekleniyor.

Nokia markasının Microsoft’taki varlığı yavaş yavaş ortadan kalksa da, bu durum markanın tamamen öldüğü anlamına gelmiyor. Artık telefon üretmeyecek olan Nokia, ayrı bir şirket olarak varlığını sürdürecek. Finli şirket bu durum konusunda herkesi bilgilendirmeyi ihmal etmiyor. ”Nokia markası halen çok canlı” başlığını taşıyan bir blog yazısı kaleme alan Nokia’dan Barry French, şirketin haritalama ve telekom altyapısı üzerine odaklanacağının altını çizdi. French belki yıllar önceki Nokia olmadıklarını, ancak halen güçlü ve canlı olduklarını da vurguladı.

İLGİLİ HABERLER