Teknoloji

Microsoft Nokia anlaşmasıyla her yıl 100 milyon cihaz satışı hayal ediyor

Microsoft ve Nokia arasında bu yılın başlarında imzalanan akıllı telefon ortaklık anlaşması Microsoft cephesinde de beklentileri yükseltmişe benziyor. Redmond merkezli yazılım devi yılda 100 milyon Windows Phone cihazı satmayı hedefliyor.

Microsoft’un Baş Operasyon Yöneticisi Kevin Turner, Microsoft Dünya Çapında Ortaklar Konferansı sırasında yaptığı sunumda, Nokia ile kestikleri söz neticesinde her yıl 100 milyon cihaz satmayı hayal ettiklerini ve umduklarını dile getirdi. Microsoft’un tepe yöneticisi Steve Ballmer aynı konferansta daha önce yaptığı sunumda Windows Phone satışlarının hâla düşük seyrettiğini kabul etmişti. Nokia anlaşması Microsoft’un mobil işini ya yüceltecek ya da batıracak, bu iyice açığa çıkmış oluyor.

Aslında Microsoft’un Samsung, HTC ve LG gibi güçlü Windows Phone ortakları var. Ancak bu üreticiler çalışmalarının çoğunu Android cihazları üzerine yoğunlaştırmış durumda. Bu durum da Windows Phone 7’yi ister istemez üvey evlat konumuna düşürüyor. Tüm ilgisini ve çalışmasını Microsoft’un mobil işletim sistemine yoğunlaştıran Nokia, Redmond’daki beklentileri karşılayacak mı, bunu zamanla göreceğiz.

İlgili – MobileTechWorld

İLGİLİ HABERLER