EğlenceManşetler

Microsoft Natal Kinect adıyla resmen duyuruldu (güncellendi) – Galeri & Video

E3 2010 yarın kapılarını açıyor. Bu büyük gün öncesinde bu fuarın en fazla merakla beklenen ürünü olan Natal projesinin ayrıntıları da kesinleşti. Bu projenin resmi adı Microsoft Kinect olarak belirlendi.

Microsoft Kinect ile ilgili merak edilen ayrıntıları da isimle birlikte açıkladı. Birkaç oyunla birlikte video sohbet imkanı sağlayan Video Chat uygulaması da tanıtıldı. Bu uygulama sayesinde dört kişi aynı anda konuşup fotoğraflarını birbirleriyle paylaşabilecek. Kinetic Sports oyunlarının birçoğunda oyunlar bir kişinin oynayacağı şekilde geliştirilmiş. Hatta voleybol ve futbol gibi oyunlar bile tek kişinin oynayacağı şekle indirgenmiş. Rafting ve karting oyunlarını ise iki kişi aynı anda oynanabilecek. Bu arada voleybol gibi oyunlar iki kişi tarafından aynı anda Xbox Live üzerinden oynanabilecek.

İkinci kişinin oyuna katılması ise ilginç… Karting oyunu senaryosunda ikinci kişi oyuna girdiğinde ekran ikiye ayrılırken farklı oyuncuların katıldığı futbol oyununda ise pozisyona göre oyuncunun rolü ön plana çıkıyor. Microsoft ikinci oyuncunun katılımını ya da oyuncular arasında atlama yapılmasını tuşlardan bağımsız hâle getirmiş gibi görünüyor.

Kinect ile sunulan oyunlardan biri olan Star Wars’ta ise elinizde lazer kılıcı ile düşmanlara karşı savaşırken Sith Lord’un derin sesini kulaklarınızda duymanız mümkün. İşaretler ve hareketler üzerine kurulmuş olan bu oyun fazlasıyla senaryo üzerine kurulmuş. Yoga oyunu ise kızıl ötesi ve eklem sezme yazılımını akıllı bir şekilde kullanıyor. Pozisyonlar eklem üzerindeki noktalar tarafından kontrol ediliyor. Kinectimals adlı bebek kaplan simülatöründe ise yavru kaplanınızın kulaklarını okşayabilir, ona sıçramayı ve ölü taklidi yapmasını öğretebilirsiniz.

Kinect’in menü arayüzü mümkün olabildiğince basit tutulmuş. Elinizi sallayarak çeşitli imleç hareketlerini gerçekleştirirken elinizi ileri iterek istediğiniz elementi seçebilirsiniz. Bu kontrol mekanizmasına uyum sağlaması amacıyla yönetim panelinin de sadeleştirilmiş bir versiyonu düzenlenmiş. Twitter, Facebook, Zune gibi ikonlar elleri kullanarak rahatlıkla açılabiliyor.

MTV Games tarafından geliştirilmiş olan Dance Central ise özellikle dans etmeyi sevenlerin ilgisini çekecektir. Çeşitli dans hareketleri bu oyun içinde sunuluyor. Rock Band ve Guitar Hero’dan fazlasıyla esinlenen bu oyun yine de diğer konsollarda kolaylıkla yapılamayacak bir oyun, en azından şimdilik.

Microsoft Kinect’in fiyatının 150$ civarında olması bekleniyor. Yarın başlayacak olan E3’te bu konuyla ilgili olarak daha fazla ayrıntı ortaya çıkacaktır.

Microsoft Kinect’in tanıtım fotoğraflarını ve bir videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

Güncelleme: Xbox’ın MySpace sayfasında Microsoft Kinect’in Kasım ayında satışa çıkacağı belirtiliyor. Anlaşılan Microsoft Kinect’i güzel bir tatil hediyesi seçeneği olarak sunmayı hedefliyor.

Galeri: Microsoft Kinect
[nggallery id=325]

Video: Microsoft Kinect

Video 2: Microsoft Kinect 2 Reklamı [YouTube]


Video 3: Microsoft Kinect Deneyimi
[YouTube]

İlgili – Joystiq

İLGİLİ HABERLER