Teknoloji

Microsoft’un iOS açılımı MSN markalı uygulamalarla devam ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

msn-ios-111214

Microsoft, Bing ekibi tarafından geliştirilen ve daha önce sadece Windows Phone platformunda boy gösteren MSN markalı beş uygulamasını iOS’e taşıdı. MSN Food&Drink, MSN Sports, MSN News, MSN Money ve MSN Health&Fitness uygulamaları iTunes App Store da yayınlandı. Şirket böylelikle kısa bir süre önce Microsoft Word, Excel ve PowerPoint’in iPhone versiyonlarını yayınlayarak başlattığı iOS açılımında yeni bir adım daha atmış oldu.

Microsoft’un yeni iOS uygulamalarından biri olan MSN Health&Fitness doğrudan Apple’ın iOS 8 ile birlikte sunduğu Health uygulamasına entegre edilebiliyor. Farklı ufuklara olan yolculuğunu sadece iOS ile sınırlamayan Microsoft, MSN markalı yeni uygulamalarını Google Play Store ve Amazon Appstore’da da yayınladı. Bu uygulamalara halihazırda Türkiye mağazaları üzerinden erişlemediğini ayrıca belirtmek gerekiyor.

MSN markalı uygulamaların iOS ve Android’de yayınlanmasını şirketin masaüstü ve bulut servislerini çeşitli mobil platformlara ulaştırarak kullanıcı sayısını artırma girişiminin bir parçası olarak değerlendirmek yanlış olmayacaktır. Microsoft’un kendisini bulut ve servisler odaklı bir şirket olarak yeniden konumlamasını amaçlayan bu girişimin öncülüğünü ise CEO Satya Nadella yapıyor.

İLGİLİ HABERLER