Eğlence

Microsoft Minecraft’ı satın aldığını pazartesi duyurabilir

minecraft-pocket-edition-android

Microsoft’un Minecraft video oyununun yapımcısı Mojang’i satın alacağına yönelik haberler bu hafta başından itibaren, iPhone 6 etkinliğinin hemen sonrasında ortalıkta dolaşmaya başlamıştı. Reuters de yayınladığı bir habere göre, bu sürpriz anlaşmanın 2.5 milyar dolarlık değeri bulunuyor ve pazartesi günü de Microsoft tarafından anlaşmanın resmi duyurusu gerçekleştirilecek. Microsoft’un Minecraft’ın haklarını ele geçirmek için çeşitli nedenlerinin bulunduğu öne sürülmekle birlikte bazı analistler ve geliştiriciler bunun Windows Phone ile ilgili olduğuna inanıyor.

Minecraft iOS ve Android’de büyük popülariteye sahip ve oyunun bütün platformlarda toplam 100 milyon oyuncusu bulunuyor. Minecraft şu anda Windows Phone’da bulunmuyor ve Microsoft’un gerçekleştireceği satın almayla birlikte oyun kendi mobil platformunun yolunu da tutacaktır.

Nomura analisti Rick Sherlund bu satın almanın Microsoft’un Xbox’a olan ilgisini göstermekten daha çok, birden fazla platformu destekleyen oyunu Windows Phone’a da kazandırmaya yönelik bir adım olduğuna inanıyor. Tabii ki, Microsoft sadece bu nedenden dolayı Minecraft’e ilgi duymuyordur, ancak şirket iOS ve Android’dekine göre daha fazla özelliğe ve avantaja sahip Windows ve Windows Phone versiyonları çıkararak kendi platformlarını ön plana çıkarabilir.

İLGİLİ HABERLER