Teknoloji

Microsoft McLaren mercek altına alındı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft mclarenMicrosoft’un Nokia markasını akıllı telefonlarında kullandığı dönemde “McLaren” kod adını taşıyan bir cihaz çıkaracağı 2014’ün sonlarında sıklıkla konuşuluyordu. Windows Phone meşalesini taşıması beklenen telefon, Apple’ın o dönemde henüz sunmadığı 3D Touch özelliğini de barındıracaktı. Ancak Microsoft McLaren projesini piyasaya çıkışına yaklaşık üç ay kala henüz bilinmeyen nedenlerle rafa kaldırdı. Ancak bu durum, makus talihli cihazın gün yüzüne çıkıp mercek altına alınmasına engel olmadı.

Hazırlanan McLaren prototiplerinden birini inceleyen Windows Central, Microsoft mobil ekibinin kayda değer bir şeyler sunmaya çok yaklaştığını belirtti. Yakınlık sensörü üzerine kurulan 3D Touch deneyiminin prototipte çalışır vaziyette olduğu ifade edilirken, ilginç numaralar sunduğuna da dikkat çekildi. Canlı Kareler parmak yaklaştıkça küçük karelere bölünürken, telefonun ekranı da cihaz elde tutulduğu sürece açık vaziyette kalabiliyor.

McLaren prototipinin 20 megapiksel arka kamerası gibi bazı parçaları ise inceleme sırasında test edilemedi. Prototipte kullanılan yazılımın gelişmiş kontroller dışında çözünürlüğü 8 megapiksel ile sınırlı tutması bu durumda temel rolü üstleniyor.

Microsoft McLaren projesini bütündeki zayıflığı nedeniyle rafa kaldırdı

Microsoft’un projeyi neden rafa kaldırdığı da inceleme sayesinde biraz olsun anlaşılabiliyor. Ekibin büyük ölçüde 3D Touch üstüne yoğunlaşması nedeniyle McLaren’in diğer alanlarda zayıf kaldığı ve bunun da projenin iptaline neden olduğu görülüyor. Cihazın 1080p çözünürlüklü 5.5 inç ekranı yeterli olsa da, Qualcomm Snapdragon 800 işlemcisinin arzulanan performansı sunmaktan uzak olduğu belirtiliyor. Windows Central ekibi, McLaren’i Microsoft’a beklediğini getirmeyen Lumia 1520 ve Lumia 930’un farklı bir versiyonu olarak niteliyor.

İLGİLİ HABERLER