Teknoloji

Microsoft Mango’nun Windows Phone 7.5 adını taşıyacağını doğruladı

Mobil işletim sistemlerinin versiyonlarının adlandırılmasında farklı yöntemlerin kullanıldığını görüyoruz. Örneğin, Apple basit şekilde iOS’in arkasına o versiyonu temsil eden numarayı eklerken, Google ise bambaşka bir bakış açısıyla her büyük işletim sistemi güncellemesine alfabetik sıraya uyacak şekilde bir tatlının adını veriyor.

Görünüşe göre, Microsoft da Google’ın yolundan gidiyor. Şirket yapmış olduğu açıklamayla Mango kod adını taşıyan Windows Phone işletim sisteminin gelecek sürümü Windows Phone 7.5 olarak adlandırılacak. Bu, Microsoft’un kod adlandırma sürecinde meyve isimlerinden yararlanacağına dair bir işaret olabilir.

Mango’nun çıkışının 2012’ye kayacağı, bunun da Nokia’nın Windows Phone cihaz planlarını geciktireceği söylenmişti. Buna karşılık yazılım devi bugünkü açıklamasında 7.5 sürümünün bu yılın sonlarına doğru çıkacağını açıkladı. Henüz kesin bir tarih yok, ancak Nokia’nın Windows Phone cihazlarını sunmak için ekim ayını beklediği de tahmin ediliyor.

Mango güncellemesiyle Windows Phone işletim sistemine çoklu görev desteği, IE9 mobil internet tarayıcısı, Twitter entegrasyonu gibi özellikler eklenmiş olacak. Öte yandan, Microsoft’un yeni işletim sistemiyle birlikte yazılım geliştirme fırsatlarını da genişleteceği, Mango ile birlikte Windows Phone pazarının 35 ülkeye daha açılacağı söyleniyor. Bu durum, Mango’nun Türkçe dil desteğini de barındıracağı ve Windows Phone cihazlarına Türkiye kapısını açacağı ihtimalini de beraberinde getiriyor.

İlgili – Winrumors

İLGİLİ HABERLER