Teknoloji

Microsoft Lumia Nokia markasının yerini alacak

nokia-lumia-930-inceleme-00005

Microsoft, Nokia ve Windows Phone markasını sonlandıracağına dair ipuçlarını geçtiğimiz ay vermeye başlatmıştı. Şirket şimdi bu kararını resmi olarak hayata geçirmeye hazırlanıyor. Microsoft bundan böyle telefonlarında Nokia yerine Microsoft Lumia markasını kullanacak. Microsoft isim değişikliği kararından önce Nokia.com adresini Microsoft’un yeni mobil sitesine taşıma sürecini başlatmıştı. Nokia’nın Fransa ofisi “Microsoft Lumia” markasını kullanmaya başlayan ilk birim olurken; birimin Facebook, Twitter ve diğer sosyal medya hesapları bu karar doğrultusunda yeniden isimlendirildi. Microsoft’tan The Verge sitesine yapılan açıklamada bu yeniden markalandırma hamlelerini önümüzdeki haftalarda diğer ülkelerinde takip edeceği belirtildi.

Microsoft’un Nokia markasını kullanmayı bırakacak olması Nokia markasının tamamen ortadan kaybolduğu anlamına gelmiyor. Nokia telefon sektöründen çekilerek ayrı bir şirket olarak varlığını sürdürmeye devam ediyor. Finli şirket önümüzdeki dönemde harita ve ağ altyapılarına odaklanmayı planlıyor. Microsoft’un Nokia yerine Lumia markasını kullanmayı tercih etmesi ise pek sürpriz bir karar olarak nitelendirilmiyor. Nokia’nın Windows Phone uygulamalarını Lumia markasıyla değiştiren şirket, yıl sonu için hazırladığı reklamlarda da Lumia markasını ön plana çıkarıyor.

Microsoft’un piyasaya yeni süreceği Windows Phone cihazlarında markalandırmayı nasıl yöneteceği ise henüz belirsiz. Mevcut Lumia cihazlarının hem önünde hem de arkasında Nokia logosu yer alıyor. Şirketin ön ve arkada Microsoft veya Lumia isimlerinden birini tercih edebileceği, ya da daha uzun olan “Microsoft Lumia” kombinasyonunu kullanabileceği konuşuluyor. Bu konudaki kararı görmek için Microsoft’un yeniden adlandırma sürecinin ardından piyasaya süreceği ilk Lumia cihazını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER