Teknoloji

Microsoft Lumia kamera uygulamalarının bazıları sonlandırılıyor

nokia-lumia-930-inceleme-00005

Windows 10 masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için çıktı. Artık bu yeni işletim sisteminin akıllı telefonlar ve küçük ekranlı tabletlere özel versiyonunun çıkmasını bekliyoruz. Microsoft bir yandan işletim sistemini hazırlarken bir yandan da bazı Lumia uygulamalarının geleceğiyle ilgili önemli bir duyuru yaptı.

Şirketin açıklamasına göre, geçen yıl Nokia’yı bünyesine kattığından beri birleştirilmiş bir kamera ve fotoğraf deneyimi üzerinde çalıştığını ve bu planın bir parçasının da Windows 10 Kamera ve Fotoğraflar uygulamalarını geliştirmek olduğunu söyledi. Bununla birlikte Windows Phone 8.1 ile çalışan Lumia cihazları için tasarlanan bazı Lumia uygulamaları için desteğin sonlandırılacağını da açıkladı.

Lumia Storyteller, Lumia Beamer, Photobeamer ve Lumia Refocus uygulamaları Windows Phone Mağaza’dan kaldırıldı. Microsoft bu uygulamaların cihazlardan kaldırılmadığını, ancak bundan böyle isteyen kullanıcıların mağazadan indirilemeyeceğini söyledi. Ne var ki, 30 Ekimden sonra bu uygulamalar için güncelleme çıkmayacak veya çevrim içi servisler çalışmayacak.

Lumia Panorama ve Video Yükleyicisi uygulamaları çalışmayı sürdürecek, ancak onlar da bundan böyle güncelleme veya destek almayacak.

Windows 10 Mobile sürümüyle ilgili olarak Microsoft, bu yeni işletim sisteminin yıl sonuna doğru çıkacağını söyledi. Bazı haberler bu yeni işletim sisteminin kasım ayında belirli ülkelerde dağıtıma çıkacağını işaret ediyor.

İLGİLİ HABERLER