Manşetler

Microsoft’un gelecek amiral gemisi Lumia 950 XL’in prototipi sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-lumia-950-xl-sizinti-050815

Microsoft bu yılın sonuna doğru Lumia 950 ve Lumia 950 XL Windows Phone cihazlarını çıkarmayı planlıyor. Her iki mobil cihaz da üst sınıfa hitap eden ürünler olacak, bununla birlikte Lumia 950 XL Windows Phone’un yeni amiral gemisi olarak nitelendiriliyor.

Lumia 950 ve Lumia 950 XL Windows telefonlarının teknik özellikleri daha önce sızmıştı. Çinli WPXAP sitesi de Lumia 950 XL’in prototip niteliğindeki versiyonunu ortaya çıkardı. Koruyucu siyah kılıfı içinde satılı şekilde duran Lumia 950 XL’in neye benzeyeceğini çıkarmak çok zor, ancak bir şey açık şekilde görülüyor. O da Microsoft’un yeni amiral gemisi Lumia 950 XL’in USB Type-C portuna sahip olacağı. Microsoft’un gerçekten Lumia 950 XL’i, bu şekilde bir kılıfın içinde korunaklı şekilde test ettiği The Verge sitesi tarafından da doğrulanıyor.

Microsoft 5.2 inçlik Lumia 950 ve 5.7 inçlik Lumia 950 XL’i eylül sonunda veya ekimde düzenlenecek bir etkinlikte gözler önüne sermeyi planlıyor.

Daha büyük ekranlı Lumia 950 XL Microsoft’un Surface Pen teknolojisini destekleyecek, ayrıca üstünde yuvarlak kesik barındıran, bu şekilde gelen bildirimleri ekran üstünde kolaylıkla görmeyi sağlayan yeni bir akıllı kapak barındıracak. Ayrıca her iki telefon da 20 megapiksel PureView kameraya sahip olacak, Lumia 950 XL’de üç LED’li flaşı da göreceğiz.

Microsoft’un Lumia 950 XL prototipine ait daha fazla fotoğrafı aşağıdaki kaynak bağlantıda bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER