Manşetler

Microsoft Lumia 950 en yeni amiral gemisi Windows telefonu

Görsel: The Verge
Görsel: The Verge

Haftalar boyu süren sızıntıların ardından Microsoft yeni akıllı telefonu Lumia 950’yi nihayet tanıttı. 18 ay aradan sonra ilk kez yeni bir amiral gemisi Windows telefonunun tanıtıldığını görüyoruz ve yeni Lumia 950 de yeni Windows 10 Mobile platformunun çıkışının gerçekleştirildiği akıllı telefonlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

Microsoft Lumia 950 için seçimini 5.2 inç, 1440 x 2560 WQHD OLED ekrandan yana kullanmış. Bunun yanında 3 GB RAM ve Snapdragon 808 işlemci de bulunuyor. Bu da Lumia 950’yi piyasadaki en güçlü Windows telefonlarından bir tanesi yapıyor. Ayrıca ilk kez Qualcomm’un yeni işlemcilerinden biri Windows telefonlarında kullanılmış oluyor. Telefonun ilgi çekici özelliklerinden bir tanesi de sıvı soğutma sisteminin bulunması.

Daha önceki üst sınıf Lumia cihazları gibi, Microsoft Lumia 950 ile de kamera yeteneklerine odaklanıyor. Arkada 20 megapiksel PureView kamera bulunuyor, buna 5 megapiksel çözünürlüklü ve geniş açılı ön kamera eşlik ediyor. Bu, Lumia 950 ile yüksek çözünürlüklü selfie fotoğraflar çekilebileceği anlamına geliyor.

Bunun yanı sıra Microsoft ön tarafa eklediği kızılötesi kamerayla Lumia 950 sahiplerine telefonun ekran kilidini sadece yüzleriyle açma fırsatı tanıyor. Microsoft Windows 10 Mobile’ın yüzle kimlik tanıma özelliği Windows Hello işlevini yeni Lumia 950’de aktif şekilde kullanıyor. Aslında Android cihazlarında da daha önce benzer işlevin sunulduğunu görmüştük, ancak ilk kez bir Wİndows telefonunda böyle bir güvenlik özelliği karşımıza çıkıyor.

Microsoft’un mobile olan ilgisi son zamanlarda değişiklik gösteriyor ve yeni Lumia 950 ve Lumia 950 XL’in performansları yolun bundan sonrası için oldukça önemli olacak. Lumia 950 Microsoft ve Nokia’nın daha önceki Lumia telefonlarına benziyor, onlara göre çok fazla farklılık sunmuyor. Ancak Windows 10 Mobile’ın üretkenlik ve verimlilik alanında sundukları bu telefonların en başarılı ve müşteriyi çeken yanları olabilir.

İLGİLİ HABERLER