Teknoloji

Microsoft Live uygulama paketini yenileniyor

Anlaşılan bu günlerde Redmond’da böbürlenme mevsimi başladı. Microsoft’un Live Essentials adı verilen uygulamalar yazılımının yenilenmiş hâli duyurulurken bu ürünün Apple’ın Mac OS X’te yaptığı çalışmalardan üstün olduğu iddia edildi, en azından durumun fotoğraflar için böyle olduğu söylendi.

Microsoft adına duyuruyu yapan Windows Live Genel Yöneticisi Brian Hall bu yılın ikinci yarısında görmeye başlayacağımız yeni özelliklerle ilgili bilgi verdi. Windows Live Photo Gallery ve Movie Maker çok kısa bir süre sonra Flickr, Facebook ve YouTube gibi çevrimiçi servislere bağlanabilecek. Bu sayede internete rahat bir şekilde fotoğraf ve video yüklemek, Facebook’a yüklenen içeriklere etiketler ekleme pratik hâle gelecek. Panoramik fotoğraf oluşturma, fotoğraf düzenleme ve yüz tanıma gibi işlevler de yenilenenler arasında yerini alıyor.

Windows Live’ın yeni özelliklerini denemek için sabırsızlananlara Microsoft beta versiyonunu birkaç hafta içinde ücretsiz olarak sunacaktır. XP kullananlar şansına küssün, artık yenilikler Vista ve 7 kullanıcıları için…

İlgili – Windows Team Blog

İLGİLİ HABERLER