Teknoloji

Microsoft kurumları Windows XP’den terfi etmeleri konusunda uyarıyor

Microsoft’un Windows XP desteğini tamamen sonlandırmasına bir yıl kala, şirketten hâla on yaşını geçmiş işletim sistemini kullanan kurumlara artık Windows 7 veya Windows 8’e geçiş yapmaları yönünde bir uyarı geldi. Bu arada şirket dün itibariyle Office 2003 desteğini de sonlandırdı. Yazılım şirketi şirketlerin güncelleme yapmaları için, aralarında güvenlik risklerinin ve işler yanlış gittiğinde teknik destekten yoksun olmanın da bulunduğu birçok neden sıraladı. Ayrıca güncellemeyi cazip kılacak bazı teşvikler de sundu.

microsoft-windows-xp-logo

Sistemlerinde Windows XP ve Office 2003 kullanan şirketler destek sonlandıktan sonra güvenlik güncellemeleri alamayacaklar. Bu da virüs, zararlı yazılım veya truva atı gibi unsurlara karşı korumasız hâle gelecekleri anlamına geliyor. Ayrıca destek sona erdikten sonra yazılım ve donanım şirketleri de ürünlerini Windows XP ile uyumlu şekilde sunmayı bırakacaklar. Sistemle ilgili olarak teknik destekten yararlanamamak da bir diğer handikap olarak dikkat çekiyor. Neyse ki, Microsoft kurumların Windows 8’e kolay bir şekilde güncelleme yapmalarını sağlayacak çeşitli teşvikler sunuyor. Tahmin ediyoruz ki, Microsoft Türkiye de yurt dışındakine benzer şekilde teşviklerle Türkiye’deki kullanıcıların Windows XP’den terfi etmesine yardımcı olacak adımları duyuracaktır.

Computer World’ün geçtiğimiz ay açıkladığı rakamlara göre PC’lerin yüzde 39’u, tüm Windows PC’lerin yüzde 39’u geçtiğimiz ay itibariyle Windows XP ile çalışıyordu. Analistler destek sona erdikten sonra da PC’lerin üçte birinin XP ile çalışmaya devam edeceğini tahmin ediyor. Eğer bu kurumların çoğu hâla sistemlerinde Windows XP kullanıyorsa, terfi için birden fazla lisans gerekecek demektir. Bu da terfi işleminin epey bir masrafa yol açma ihtimalinin bulunduğu anlamına geliyor. İşte Microsoft sunduğu veya sunacağı avantajlı tekliflerle maliyeti azaltma ve terfiyi daha cazip hâle getirmeyi amaçlıyor.

İlgili >> Windows Blog, Get2Modern

İLGİLİ HABERLER