Teknoloji

Microsoft Kinect 1080p kamera, sesli komut ve daha geniş görüş açısıyla geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni nesil oyun konsolu Xbox One ile nihayet kitlelerin karşısına çıkan Microsoft, Kinect üzerinde de önemli güncellemelere gitti. Hareket tabanlı kontrol sisteminin ikinci versiyonu önemli iyileştirmeler kazanmışa benziyor. Konsolla aynı anda piyasaya çıkacak olan bu yeni aksesuar sayesinde konsolu sadece sesli komutla açmak mümkün olacak. “Xbox on” diye seslenen kullanıcı konsolunu açmış ve oyun oynamaya hazır hâle getirmiş olacak.

microsoft-kinect-xbox-one-210513

Aslında kullanıcılar seslenerek sadece konsolu açmakla kalmıyor; TV izleme, Internet Explorer’ı açma gibi işlevleri de bu yolla gerçekleştirilebilecek. Xbox One’daki gerçek anlamda çoklu görev desteğinin kullanımı sırasında da sesli komutlardan yararlanılabilecek; pencerelerde gezinme veya çeşitli görevler arasında geçiş işleri de sadece bir sesli komut yardımıyla yapılabilecek. Ayrıca çeşitli paneller ve ekranlar arasında da el hareketleriyle gezinme imkanı sunulmaya devam edecek.

Kinect’in kamera aygıtının içinde 1080p destekli bir kamera yer alıyor. Birinci nesil Kinect’in kamerasında VGA sensörün bulunduğunu düşünecek olursak Microsoft’un büyük bir adım attığını söyleyebiliriz. Yeni hareket kontrol işlemcisi de saniyede 2 GB’lık veri işleme yeteneği sayesinde ortamı doğru şekilde algılayabilecek. Aslına bakarsanız vücut iskeleti üzerinde referans aldığı noktaların sayısından nabzı algılamasına kadar Kinect’in ikinci versiyonu birçok açıdan büyük doğruluk taşıyor. Bu doğruluk artan görüş açısıyla da desteklenecek. Ayrıca Xbox’ın standart kumandası da bazı durumlarda özel işlevler kazanabilecek. Örneğin bir oyun esnasında oyun kumandasını havaya kaldırarak onu bir kalkan gibi kullanmak mümkün olacak. Microsoft’un deyimiyle Kinect, Xbox One deneyimini bir araya getiren bir işlev görecek.

İlgili >>Yahoo News

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER