Manşetler

Microsoft Kin serisini mezara gömdü

Microsoft’un birkaç hafta önce büyük beklentilerle piyasaya sürdüğü Kin serisi beklenen başarıyı göstermediği için rafa kalkıyor. Microsoft’a yakın kaynakların verdiği bilgiye göre Kin ile ilgilenen ekip Windows Phone 7 ekibine kaydırılmış ve Kin One ile Kin Two’nun Avrupa lansmanları iptal edilmiş.

ABD’de Verizon tarafından satışa sunulan Kin One ve Kin Two’nun piyasada bir süre daha kalacağı söyleniyor. Ancak ölü bir cihazı bundan sonra kim satın alır, bu da ayrı bir muamma…

Microsoft’un “Pink” adını verdiği proje aylardır konuşuluyordu. Şirket bulut tabanlı, ucuz ve BlackBerry ile işi olmayan kullanıcıları hedefleyen bir telefon yapmak için yola çıkmış ve işleri daha da kolaylaştırmak adına Danger adlı bir şirketi satın almıştı. Danger’ın elinde Sidekick adı verilen hazır bir işletim sistemi vardı ve bu, işlere dahil edildi. Ancak daha sonra Microsoft yönetimi işleri baştan yapma kararı aldı ve Kin’in işletim sistemini Windows CE’yi baz alarak yeniden geliştirdi. Bu durum da projenin gecikmesine neden oldu. Projenin başında dağıtıcı operatör olarak anlaşılan Verizon gecikmelerden rahatsız oldu. Normal, sektör çok hızlı ilerliyor ve trendler sürekli değişim halinde. Kin hazır hâle geldiğinde ve satışa sunulduğunda Verizon bu cihazın pazarlanmasına o kadar da çok eğilmiyor. Şirket ucuz telefonlara eskisi kadar ilgi göstermiyor olmalı. Zaten geçtiğimiz günlerde Kin’in satışlarının bini bile bulmadığı şeklinde haberler de yapılmaya başlanmıştı. Bunlar olacak olanların habercisi gibiydi.

Sonuç olarak, Kin projesi mezara gömüldü. Microsoft da Windows Phone 7 projesinde yanına ortak aldığı Verizon’u devre dışı bıraktı. Bu, Windows Phone 7 cihazlarının ilk etapta CDMA tabanlı çıkmayacağı anlamına geliyor, ki bizi doğrudan ilgilendiren birşey değil.

Aşağıdaki bağlantıda Kin projesinin neden öldüğüyle ilgili detaylı bir analiz var. Okumanızı tavsiye ederiz.

İlgili – Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER