Teknoloji

Microsoft 2 bin 850 çalışanıyla yollarını ayırıyor

microsoft copilot ai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft isten cikarmaMicrosoft geçtiğimiz mayıs ayında 1850 çalışanıyla yollarını ayıracağını açıklamıştı. Şirket, bu rakamın üstüne 2 bin 850 kişinin daha ekleneceğini duyurdu. Böylelikle şirket iki yıllık bir süre zarfı içinde işgücünde yüzde 10 oranında bir kesinti gerçekleştirmiş olacak. Yazılım devinin SEC’e gönderdiği belgede, işten çıkarılanların önemli bir kısmının Nokia’nın Cihazlar ve Servisler biriminin satın alınması sonucunda şirkete katılanlar olduğu belirtildi. Bu karar, Microsoft’un 7.2 milyar dolar ödeyerek satın aldığı Nokia’dan geriye neredeyse hiçbir şey kalmadığı anlamına geliyor.

Microsoft işten çıkarma kararından etkileneceklerin bir kısmına durumu bildirdi

Microsoft, yollarını ayıracağı 900 çalışanını şimdiden durumdan haberdar etti. İşten çıkarmaların 2017’nin ortalarında tamamlanması bekleniyor.

Microsoft’un mobil telefon pazarıyla ilgili planları belirsizliğini koruyor. Şirketin telefon satışlarındaki düşüş devam ederken, geriye kalan tek umut ışığı olarak “Surface Phone” adıyla anılan ancak henüz resmiyet kazanmayan cihaz göze çarpıyor. Henüz bir dedikodudan ibaret olan bu akıllı telefonun bireysel kullanıcılardan ziyade kurumsal kullanıcıları hedef kitlesine yerleştirmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER