Teknoloji

Microsoft ilkbaharda çıkacak birinci Windows 8.1 güncellemesini resmileştirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft yarın başlayacak Mobil Dünya Kongresi öncesinde düzenlediği basın toplantısında Windows 8.1 için gelecek ilk büyük güncellemenin detaylarını açıkladı.

windows-8-1-guncelleme-1-230214

Microsoft’un telefon, tablet ve PC’lerden sorumlu yöneticisi Joe Belfiore’nin sahne aldığı toplantıda güncellemenin önümüzdeki ilkbaharda geleceği, özellikle klavye ve fare kullanan kullanıcıların deneyimini iyileştirmeye odaklandığı belirtildi. “Güncelleme 1” olarak da bilinen bu güncellemeyle ilgili detaylar daha önce birkaç kez sızmıştı. Belfiore de güncellemenin modern uygulamanın tepesinde başlık çubuğu, Windows 8.1 Başlangıç Ekranına yerleştirilen güç ve arama butonları gibi yenilikler barındıracağını doğruladı.

Windows 8.1 görev çubuğu sayesinde uygulamaları açmanın ve aralarında geçiş yapmanın daha kolay hâle geleceğini belirten Microsoft, yeni getirilecek fare arayüzü sayesinde sağ tıklamanın daha fazla kullanılacağını, uygulamaları kapatmanın da pratikleşeceğini vurguladı. Belfiore, Microsoft’un gelen şikayetlere kulak verdiğini doğruladı ve sonuç olarak güncelleme o kullanıcıların isteklerini yansıtacak şekilde düzenlendi.

İlkbaharda gelecek Windows 8.1 güncelemesi donanım üreticilerine cihazları için daha düşük teknik özellikler belirlemeye de imkan verecek. Belfiore PC üreticilerinin gelecekteki Windows 8.1 cihazlarında sadece 1 GB RAM ve 16 GB dahili hafızaya yer verebileceklerini kaydetti. Bu değişiklikle daha ucuz Windows tabletlerin de yolu açılmış olacak. Bu değişikliklerin Microsoft’un Windows 8.1 lisans fiyatlarında yüzde 70’e varan kesintiler yaparak PC üreticilerini platforma bağlı tutma yönünde çıkan haberleri desteklediği de söyleniyor.

Microsoft, Windows 8.1 için önümüzdeki bahar gelecek güncellemeye bir isim vermemişe benziyor. Ancak bunun şirket içinde “Güncelleme 1” olarak adlandırıldığı biliniyor. Şirket güncellemenin tam olarak ne zaman sunulacağını belirtmedi, ancak nisan başında düzenlenecek Build 2014 etkinliğinde tarihin netleşeceği düşünülüyor.

İlgili >> The Verge

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER