Teknoloji

Microsoft ile Quanta arasında Android ve Chrome tabanlı ürünleri de kapsayan lisans anlaşması imzalandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un Android üzerinden para kazanma faaliyetleri devam ediyor. Son olarak Samsung ile Android cihazlarını da kapsayan bir lisans anlaşması imzalayan ve Samsung’un piyasaya süreceği her Android cihazından para alacak olan Microsoft son olarak da Quanta Computer şirketiyle hem Android hem de Chrome işletim sistemlerini kapsayan lisans anlaşmasına imza attı.

Anlaşmaya bağlı olarak Microsoft Quanta’dan telif ücreti alacak. Ancak miktar ve karşılığında verilecek olanlar tam olarak netlik kazanmış değil. Microsoft’un fikri haklar ekibinde görevli hukuk müşaviri vekili ve kurumsal başkan yardımcısı Horacio Gutierrez anlaşmadan memnun. Quanta ile anlaşmaya varmış olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Gutierrez piyasada Android ve Chrome cihazlarını çevreleyen fikri hak sorunlarını çözmeyi hedefleyen Android lisanslama programının sürmekte olan başarısından dolayı gurur duyduklarını belirtti.

Microsoft’un fikri hak lisanslama programı sanki Android ile ilgiliymiş gibi görünüyor, ancak bu programın başlangıcı 2003 yılının aralık ayına, yani Android ortaya çıkmadan çok öncesine dayanıyor. O zamandan beri 700’ün üzerinde lisans anlaşmasına imza atan şirket müşterilerine, ortaklarına ve rakiplerine sahip olduğu patent portföyüne erişim imkânı tanıyor ve onları olası patent ihlâli sorunlarına karşı korumuş oluyor.

İlgili – Microsoft

İLGİLİ HABERLER