Eğlence

Microsoft içinde parayla içerik alışverişi yapılan ücretsiz oyunlar geliştirmenin peşinde

Oyun dünyasında oyunların ücretsiz olarak sunulup oyun içindeki çeşitli objelerin parayla satın alınması karşılığında gelir elde edilen yeni bir model türemiş durumda. Bu modele en güzel örnek olarak Farmville’i sayabiliriz. Bu oyunda çeşitli objeleri sanal çiftliklerine eklemek için puan satın alanlar var. Kaynakların iddiasına göre Microsoft da hazırlığında olduğu mikro ödeme sistemiyle benzer bir alan adım atmak istiyor.

Microsoft, oyun içi ödeme sistemlerinin desteklendiği oyunların geliştirilmesi için geliştiriciler ile perde arkasında çalışmalar yürütüyormuş. Söz konusu oyunlar ücretli eklenti ve yükseltme paketleri satarak gelir elde edecek. Microsoft şimdiye kadar ücretsiz oyun ve mikro ödeme servisiyle ilgili olarak resmi bir açıklama yapmış değil.

Sosyal oyunların başarısı ve bu tarz oyunları geliştiren geliştiricilerin oyun içinde sattıkları objeler veya yükseltme paketleri karşısında aldıkları küçük ödemelerle elde ettikleri gelir geleneksel oyun geliştiricilerini de cezbetmiş olmalı. Microsoft’un bu sistemden istediği geri dönüşü alabilmesi için tüm Xbox kullanıcılarına çevrimiçi oyun desteğini açması yerinde bir tercih olacaktır.

İlgili – Develop

İLGİLİ HABERLER