Teknoloji

Microsoft HTC ile işbirliğini yenileyeceğinin ipucunu verdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC Windows Phone 8 için Microsoft’la olan ilişkisini yeniden canlandırmış olsa da, son zamanlarda Microsoft’un mobil planlarıyla pek ilgili gözükmüyordu. Ancak bu durum yakında değişecek gibi gözüküyor. Computex kapsamında düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Microsoft’un orijinal ekipman tedarikçileri biriminin şefi Nick Parker, HTC’nin Windows Phone’a dönmeye hazırlandığına dair ipuçları verdi. Parker Microsoft’un cihaz ortaklarına ilişkin bir soruyu ”Bazı güzel haberleri verebilmeyi isterdim.” sözleriyle yanıtlarken, Microsoft’un HTC ile muhteşem bir işbirliği yürütmeye devam edeceğini ve yolda olan yeni şeylerin kendisini heyecanlandırdığını dile getirdi.

htc-windows-phone-8x-inceleme-00003

Popüler Twitter kullanıcısı @evleaks Microsoft cephesinden gelen açıklamalardan kısa bir süre önce HTC’nin W8 adını taşıyan bir Windows Phone 8.1 cihazı üzerinde çalıştığını ifade etmiş ve cihazın yılın üçüncü çeyreğinde ABD’de Verizon tarafından satışa sunulacağını iddia etmişti. Cihaz hakkında bilinenler ise şu an için oldukça kısıtlı. BoomSound ve Duo kamera gibi popüler HTC buluşarının W8’de bulunacağı iddia edilirken, W8’in One (M8)’in Windows Phone muadili olmaktan ziyade orta sınıf özellikler barındıran bir cihaz olacağı söyleniyor.

Parker HTC’ye dair ipuçlarına ek olarak Windows Phone 8.1 cihazlar üretecek bazı üreticilerin de adını verdi. Bu üreticiler arasında Lenovo’nun adı geçmezken; Prestigio, Yezz ve InFocus’un aralarında bulunduğu üreticilerin düşük fiyatlı cihazlar hazırlayacağı belirtildi. Microsoft Windows Phone 8.1 ile piyasadaki Windows Phone cihaz sayısını artırmayı ve kendi uygulama sistemini büyütmeyi hedefliyor.

İlgili >> CNET, Microsoft

İLGİLİ HABERLER