Teknoloji

Microsoft HoloLens uygulaması Windows Mağaza’da yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft hololens windows 10 uygulama

Cihazların geliştiriciler için hazırlanan versiyonlarının son kullanıcılar için hazırlanan versiyonlarından daha yüksek fiyatlar karşılığında satılmaları, doğal bir durum olarak nitelenebilir. Örneğin, Google Glass’ın geliştirici versiyonu 1500 dolar karşılığında satılmış, ancak şirket nihai ürünün çok daha uygun bir fiyatla piyasaya sürüleceğinin sözünü vermişti. Ancak Glass projesi rafa kalktığı için bu sözün tutulması mümkün olmamıştı.

Microsoft’un artırılmış gerçeklik başlığının geliştirici versiyonu için 3 bin dolar talep edeceği iddiası, teknoloji sektöründe bazı eğilimlerin kolay kolay değişmediğini gösteriyor.

Microsoft HoloLens geliştirici versiyonu için talep edilen rakam, bazı geliştiriciler ve artırılmış gerçeklik konseptiyle yakından ilgilenenlerin bir kısmı için fazlasıyla yüksek olarak nitelenebilir. Dolayısıyla Microsoft’un artırılmış gerçeklik çalışmalarıyla kısa sürede tanışmak için kalın bir cüzdana ihtiyaç olduğunu söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır. Geliştirici versiyonuna biçilen değerin yüksekliği, Microsoft’un ürünün nihai versiyonu için ne kadar talep edeceği sorusunu da akıllara getiriyor.

microsoft hololens windows 10 uygulama

Fiyat konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmış olmasa da, sızıntılara göre Microsoft’un HoloLens’in geliştirici versiyonu için ön siparişi bugün itibarıyla başlatması muhtemel gözüküyor. Sevkiyatın başlangıcı içinse 30 Mart işaret ediliyor. Bu tarih, daha önce ortaya atılan “2016’nın birinci çeyreği” zaman çerçevesini de kapsıyor.

Microsoft, HoloLens için geliştirilen PC uygulamasını da sessiz sedasız Microsoft Mağaza’ya yerleştirdi. Uygulama çok sayıda özellik barındırsa da, bu özelliklerden bazılarının fazlasıyla standart olduğu rahatlıkla söylenebilir. Örneğin HoloLens ile kaydedilen fotoğrafların Wi-Fi aracılığıyla PC’ye indirilebilmesi bu özellikler arasında değerlendirilebilir. Uygulama, HoloLens ile görülenlerin PC ekranı üzerinden de canlı olarak izlenmesini mümkün kılıyor. Uygulama ile HoloLens uzaktan kontrol edilebiliyor ve fotoğraf ve video kaydı başlatılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER