Manşetler

Microsoft artırılmış gerçeklik deneyimi Windows Holographic’i ve HoloLens başlığı tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-hololens

Microsoft Windows 10 etkinliğinde artırılmış gerçeklik deneyimi Windows Holographic’i de görücüye çıkarttı. Son zamanlarda oldukça popüler olan sanal gerçeklik başlıklarına benzer bir aksesuarla birlikte tanıtılan Windows Holographic, işin içine hologramları eklemesi sayesinde türevlerinden ayrılıyor.

HoloLens adını taşıyan özel başlık ise Microsoft tarafından ”Dünyanın gördüğü en gelişmiş holografik bilgisayar” olarak tanımlanıyor. CPU ve GPU’ya ek olarak özel bir holografik işlemci de taşıyan HoloLens, kendi kendine yeten bir bilgisayar izlenimi veriyor. Başlığın ön kısmında bulunan siyah vizör, transparan bir ekran barındırıyor. Uzaysal ses özelliği sayesinde hologramları duymak mümkün olurken, üzerinde bulunan çeşitli sensörler de HoloLens’i güçlendiriyor.

windows-holographic

Henüz gelişimi süren HoloLens, Windows 10’un zaman çerçevesi içinde satışa sunulacak. Microsoft CEO’su Satya Nadella, cihazın hem kurumsal hem de bireysel tüketicilere uygun biçimde fiyatlandırılacağını belirtirken; HoloLens’i deneyen oyun şirketi Take-Two Interactive’in CEO’su Strauss Zelnick,cihazın sağladığı deneyimi ”gerçeküstü” olarak tanımladı.

HoloLens’in tanıtımında bilişimin ve eğlencenin geleceği için ortaya son derece hırslı bir vizyon koyan Microsoft, Minecraft’ı oturma odasına taşıma ve Mars’ın yüzeyinde yürüyüş gibi örnekler verdi. Projeyi yürüten Alex Kipman, Windows Holographic’in insanları sanal dünyalara yerleştirmek için geliştirilen bir deneyim olmadığının altını çizdi. Kipman HoloLens’in gelişiminde NASA ile işbirliği yaptıklarını da sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER