Teknoloji

Microsoft HoloLens’in Başlat menüsü sızan videoyla ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Başlat menüsüne Windows’un her versiyonunda bir “ince ayar” çekmesiyle tanınıyor. Şirketin artırılmış gerçeklik başlığı HoloLens için özelleştirdiği işletim sisteminde Başlat menüsünün nasıl gözükeceği de internete sızan bir video sayesinde anlaşılıyor. Actiongram HoloLens uygulaması için hazırlanan video, holografik Başlat menüsünün bugüne kadarki en net görüntüsünü sunuyor. “Kabuk” olarak nitelenen ana Başlat menüsü arayüzünde Canlı Kareler, Cortana erişimi için yerleştirilen kısa yol ve Wi-Fi, ses ve pil durumunu gösteren ikonlar göze çarpıyor.

microsoft-hololens-baslat-230216

Tıpkı alışılagelmiş Başlat menüsünde olduğu gibi, Microsoft HoloLens için hazırlanan menü üzerinden de yüklü tüm uygulamaların gösterildiği bir alana erişilebiliyor. Menüde dolaşım ise parmak hareketleriyle gerçekleştiriliyor. İşaret parmağıyla ikonlar üzerine dokunarak uygulamalar çalıştırılabiliyor.

microsoft hololens bluetooth clicker

Başlat menüsüne dair detayların yanı sıra, Microsoft’un HoloLens arayüzünü kontrol amacıyla ayrı bir Bluetooth aksesuarı geliştirmeyi planladığı da sızıntılarla ortaya çıktı. Bluetooth Clicker olarak anılan söz konusu aksesuarın üstünde sadece tek tuş bulunuyor ve cihaz microUSB yoluyla şarj ediliyor. Microsoft henüz bu aksesuarın resmi duyurusunu gerçekleştirmese de, havaya dokunma konusunda kendisini pek rahat etmeyenlerin ekstra bir aracın varlığından memnun kalacağı söylenebilir.

Sanal gerçeklik konsepti son zamanlarda teknoloji dünyasının gündemini daha fazla meşgul etse de, Microsoft pek çok rakibinden farklı bir istikamete yönelerek sanal ve gerçek unsurları bir arada sunan artırılmış gerçeklik konsepti üstüne odaklanmayı tercih etmişti.

İLGİLİ HABERLER