Teknoloji

Microsoft Excel için özel yarışma: Excel Benden Sorulur

microsoft excel
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft excelMicrosoft, dünya çapında düzenlediği Excel yarışmasının Türkiye ayağı için başlangıcı yaptı. İlk ayağı 12 Ekimde başlayan, finalin ise 25 Kasımda yapılacağı yarışmada Türkiye birincisine dizüstü bilgisayar hediye edilecek. Dünya birincisi de ABD’nin Seattle şehrinde bulunan Microsoft yerleşkesini ziyaret edecek ve Microsoft Excel mühendisleriyle tanışma fırsatı yakalayacak.

İlk kez bu yıl dünya çapında düzenlenen Microsoft Excel yarışmasının Türkiye ayağına, ülkede yaşayan Türk vatandaşlar katılabiliyor. Yarışma sonucunda birinciye Asus Zenbook Flip dizüstü bilgisayar hediye edilecek. Yarışmacılardan veri yönetimi, veri görselleştirme ve formül yazma gibi Excel konularında uzmanlık gerektiren işlemler yapılması isteniyor.

Excel konusunda uzman olan herkese açık olan yarışma üç aşamada gerçekleştirilecek. Birinci aşaması 12-28 Ekim 2016 tarihleri arasında ve internet üzerinden gerçekleştirilecek. Hemen ardından yarı final, 2 Kasım ? 9 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Yarışmanın finali ise 25 Kasım 2016 tarihinde İstanbul’da Microsoft Türkiye ofisinde gerçekleştirilecek. Burada birinci seçilen kişi Türkiye şampiyonu ilan edilecek ve hediye olarak Asus Zenbook Flip dizüstü bilgisayar almaya hak kazanacak.

Yarışmanın Türkiye şampiyonu, 2017 yılında dünya çapında yapılacak Excel yarışmasına katılma hakkı kazanacak. Ülke şampiyonlarının katılacağı dünya şampiyonası tek aşamada gerçekleşecek ve kazanan yarışmacı Seattle?da bulunan Microsoft kampüsüne gitme hakkı kazanacak, Excel mühendislerine yeni özellikler önerme ve onlarla sohbet etme şansına sahip olacak.

İLGİLİ HABERLER