Teknoloji

Microsoft ekran limitini korudukça Windows Phone 7 tablet mümkün olmayacak

Microsoft’un bu hafta başında tanıttığı Windows Phone 7 cihazları ile ilgili gelen ilk olumlu izlenimler, Redmond’un Windows 7’yi tabletlere uydurmak için çaba sarfetmektense neden bu yeni mobil işletim sistemini tablet ölçekli cihazlarda sunmadığı sorusunu beraberinde getirdi. ZDNet’e göre böyle bir beklenti içinde olmamak en iyisi. Her ne kadar WP7 deneyimi müttefiki masaüstü işletim sistemine göre daha parmak dostu olsa da, Microsoft bu mobil işletim sistemi için getirdiği 4 inç’lik ekran boyutu sınırını korumayı planlıyor.

Görünüşe göre Microsoft platformlarını sıkı kurallarla ayırmayı tercih ediyor. Hatırlarsanız, Windows’un daha küçük ekranlı netbook’larda kullanımına dair belirli ekran boyutu kısıtlamaları da bulunuyordu. Herkes bunun değişeceğini umut etse de şirket daha büyük ekranlı tabletler için Windows 7 Embedded platformunu çıkarmayı tercih etmişti.

Her ne olursa olsun, değişim yönünde bazı adımlar da atılmıyor değil. Microsoft ARM teknolojisinin lisansını aldı ve bu lisans doğrultusunda ARM tabanlı ürünlere dair araştırma ve geliştirme çalışmalarında bulunmayı planlıyor. Ayrıca Menlo projesine dair bazı çalışmalar da sürüyor. Yine de, Windows Phone 7 tabanlı bir tablet güzel olurdu.

İlgili – ZDNet

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER