Manşetler

Microsoft ekimde Surface Pro 4, Band 2 ve yeni Lumia telefonlarını tanıtacak

microsoft copilot ai

microsoft-logo-mwc-2015

Microsoft ekim ayında kapsamlı bir donanım etkinliği düzenlemeyi planlıyor. Çinli WPDang sitesinin ilk olarak aktardığı ve The Verge sitesinin Microsoft’un planlarından haberdar kaynaklardan aldığı bilgilerle desteklediğine göre, yazılım devi etkinlikte iki yeni Lumia cihazını, Surface Pro 4’ü ve Microsoft Band 2’yi tanıtacak.

Ayrıca Microsoft bu etkinlik için biri iki sürpriz donanım da planlıyor. WPDang sitesi daha ince bir Xbox One’ın çıkacağını söylüyor, ancak Microsoft’un konsoluyla ilgili planlarına dair dedikoduların fazla olmaması, bunun biraz ihtimal dışı olduğunu düşündürtüyor.

Ne var ki, Microsoft bu etkinliği beklenen Surface Pro 4 dışında başka Surface donanımları tanıtmak için kullanabilir. Geçen yıl Surface Pro 3 ile birlikte Surface Mini tabletin çıkışı da planlanmıştı, ancak lansmana haftalar kala bu cihazla ilgili planlar askıya alındı. Microsoft’un ekim ayındaki etkinliğine yaklaştıkça ek Surface donanımlarına dair daha fazla dedikodu ortaya çıkmaya başladı, ancak nasıl bir cihazın geleceği hakkında somut veriler henüz bulunmuyor.

Microsoft’un donanım etkinliğinin odak noktası iki yeni Lumia cihazı ve Surface Pro 4 olacak gibi görünüyor. Lumia 950 ve Lumia 950 XL ile ilgili dedikodular aylardır devam ediyor ve bu cihazlara ait teknik özellikler de daha önce sızmıştı. Geriye sadece bu cihazların neye benzediğini ve Microsoft’un yeni Windows 10 Mobile ekosisteminde nereye oturacağını görmek kalıyor.

Microsoft’un Surface Pro 4 tabletinin Pro 3’ten çok farklı olması beklenmiyor. Şirket şarj mekanizması ve genel tasarımı, yerleştirme istasyonu gibi aksesuarlara yatırım yapan şirketler için aynı tutmayı vadediyor. Bu, Microsoft’un büyük değişiklikler yapmayacağı anlamına tabii ki gelmiyor. Yazılım devi ekran boyutunu ve çözünürlüğünü artırabilir, bu arada Surface Pro 4 de daha ince ve hafif olabilir. Dedikodular Microsoft’un Surface Pro 4 için Windows Hello desteği de planladığı şeklinde, ancak bu ince cihaza Intel RealSense kamerayı yerleştirmesi pek mümkün olmayacak gibi görünüyor. Bunun yerine güncellenen ve yeniden elden geçirilen Surface klavyesine bir parmak izi okuyucusunun yerleştirilmesi daha yüksek ihtimal taşıyor.

Microsoft ekim etkinliğinde Band 2’yi de tanıtacak. Bu cihaz hakkında fazla şey bilinmiyor, ancak orijinal donanımla ilgili olarak gelen geri bildirimler ikinci versiyonun görünüş ve kullanıcı deneyimi açısından daha iyi olacağını gösteriyor.

Microsoft ekim ayı etkinliği için henüz resmi duyuru gerçekleştirmedi. Ancak şirket gelecek ayın başında Berlin’de düzenlenecek IFA etkinliği dahilinde Windows 10 ile ilgili bir donanım etkinliği düzenliyor. Microsoft IFA’da yeni Surface donanımı veya üst sınıf Lumia cihazı tanıtmayacak, bunun için biraz daha beklemek gerektiği anlaşılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER