Teknoloji

Microsoft Edge için eklenti desteğini sunmaya hazırlanıyor

Microsoft Edge

Microsoft en son büyük Windows 10 güncellemesi kapsamında Edge internet tarayıcısı için eklenti desteğini sunmayı planlıyordu. Bu planlar biraz gecikmeye uğradı, şimdi resmi eklenti desteği yayınının 2016 başlarında yapılması bekleniyor.

Yanlışlıkla yayınlanan ön izleme sitesi sayesinde, Microsoft’un Edge için tarayıcı eklentilerini ön izlemeye sunmaya çok yaklaştığını öğrenmiş olduk.

WalkingCat adlı Twitter kullanıcısı Microsoft’un, Edge için eklentiler desteğini duyuran geliştirici sitesi sayfasınının varlığını ortaya çıkaran hatasını farketti. Görünüşe göre, Microsoft’un erken ön izleme sürümü Windows 10 test kullanıcılarının eklentileri elle indirip yüklemelerine izin verecek. Ayrıca geliştiricilerin kendi eklentilerini oluşturmaları için de dokümanlar sunuluyor.

Microsoft Edge için ilk test eklentileri Reddit ve Pinterest

Reddit ve Pinterest eklentileri başlangıç aşamasında ön izleme için hazır olan tek test eklentileri gibi görünüyor. Microsoft, eklenti desteği tam anlamıyla test edildikten sonra, eklentileri Windows Mağaza üzerinden dağıtmayı planlıyor. Chrome geliştiricileri de eklentilerini kolaylıkla Microsoft Edge uyumlu hâle getirebilecekler.

İLGİLİ HABERLER