Teknoloji

Surface klavyesi üzerinde e-ink ekranlı Başlat menüsü nasıl olurdu?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, yeni bir Surface klavyesi konseptini test ediyor. Yazılım devi daha önce de sıradışı Surface aksesuarlarının ipucunu vermişti. Söz konusu yeni konsept ise doğrudan Microsoft Surface’in mevcut ekran ve klavyelerinden sorumlu olan uygulamalı bilimler birimi tarafından geliştirildi. “DisplayCover” adını taşıyan konseptte fiziksel tuşlar ile dokunma uyumlu e-ink ekran birleştiriliyor.

Surface gibi küçük cihazlarda ekranın kullanım alanını genişletmek için tasarlanan DisplayCover, kullanıcılara klavyenin üzerinde bir ekrana sahip olmanın getireceği çeşitli avantajları gösteriyor. Örneğin kalem kullanıldığı zaman Photoshop araçlarının e-ink ekran üzerinde belirmesi, düzenlemelerin daha hızlı yapılmasına ön ayak oluyor.

Buna ek olarak, Başlat menüsü de klavye üzerindeki ekranda gösterilebiliyor. Böylelikle uygulamalar arasında geçiş, çok daha hızlı biçimde gerçekleştiriliyor. Kesişen uygulamaları çalıştırmak ve ana ekranda başka bir uygulama açıkken e-posta göndermek ve alabilmek DisplayCover’ın e-ink ekranının özellikleri arasında yer alıyor.

Display Cover’ın 1280 x 305 piksel çözünürlüğündeki ekranında e-ink kullanıldığı için ikinci ekranın pil ömrüne olan etkisi azalıyor. Kullanıcılar e-ink ekran üzerine stylus ile yazı yazıp el yazılarını cihaza tanıtabiliyor. Pek çok üst sınıf klavyede bulunan uyarlanabilir araç çubuğu işlevini dizüstü bilgisayar ve tabletlere ilginç bir şekilde getiren Microsoft’un konsept çalışmasını Surface Pro 4 gibi ürünlerde kullanıp kullanmayacağı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER