Teknoloji

Microsoft Cortana Nesnelerin İnterneti ile buluşuyor

microsoft cortana nesnelerin internetiMicrosoft; buzdolabı, kızartma makinesi, termostat ve Nesnelerin İnterneti konsepti içindeki diğer ev eşyalarına Cortana’ya erişme imkanı sunmaya hazırlanıyor. Yazılım devinin önümüzdeki nisan ayında yayınlanacak Windows 10 Creators Update ile Cortana’yı Nesnelerin İnterneti ile buluşturacağı belirtildi. Microsoft tarafından WinHEC sırasında yapılan sunumda, şirketin konuya ilişkin planlarına dair fikir edinmek mümkün oluyor. Sunumda Cortana erişimi için cihazlarda olması gereken yazılım özelliklerine ilişkin bilgiler veriliyor.

Microsoft program müdürü Carla Forester, yeni dönemde ekranlı ev eşyaları sayesinde Cortana deneyiminin tüm evde daha kapsayıcı biçimde yaşanabileceği belirtildi. Ekranı olan her cihazın Cortana’nın yeteneklerinden faydalanabileceğini söyleyen Forester, şirket olarak dijital asistanla birbirinden farklı ev ürünlerine ulaşmayı istediklerinin altını çizdi.

microsoft cortana nesnelerin internetiMicrosoft, Creators Update ile birlikte sesle uyandırma ve uzak alan sesli iletişim gibi özellikleri de Windows 10’a getirecek. Bu sayede cihaz üreticileri, odanın bir diğer ucunda olsa bile kullanıcıları duyabilecek ve isteklerine yanıt verecek cihazlar hazırlayabilecek. Yazılım devi, Cortana için bazı arayüz geliştirmelerini de test ediyor. Bu sayede dijital asistanın tam ekranda ve sesle kontrolde daha kapsayıcı bir deneyim yaşatması amaçlanıyor.

Microsoft Cortana’yı tek bir cihaza hapsetmiyor

Microsoft Cortana için tek bir cihaz üretmek yerine dijital asistanı üçüncü tarafların üreteceği ekranlı cihazları buluta taşıyacak bir geçiş noktası olarak konumlama yoluna gidiyor. Nesnelerin İnterneti de Microsoft’a bu amacını gerçekleştirme yolunda yardımcı olacak bir diğer hizmet olarak niteleniyor.

İLGİLİ HABERLER