Teknoloji

Microsoft CEO’su ücret eşitsizliğiyle ilgili yorumları nedeniyle özür dilemeye devam ediyor

microsoft-ceo-satya-nadella-040214

Microsoft CEO’su Satya Nadella, teknoloji dünyasındaki emeklerinin karşılığını alamayan kadınların maaş artışı talep etmemesi gerektiğini belirtmiş ve sisteme inandıkları takdirde hakları olan artışı göreceklerini ifade etmişti. Nadella’nın ekim ayı başında teknoloji dünyasındaki kadınların yerini konu alan bir konferansta sarfettiği bu sözler tepkiyle karşılanmış, Nadella’da gelen tepkiler üzerine hem Twitter’da hem de şirket çalışanlarına gönderdiği bir e-postada geri adım atmıştı.

Nadella özür dilemek ve daha gelişmiş bir cinsiyet eşitliğine olan inancını göstermek için hamlelerini sürdürüyor. Çalışanlara yönelik olarak kaleme aldığı bir yazıda konuşmasına gelen yorumların “aşağılayıcı ve öğretici” olduğunu söyleyen Microsoft CEO’su, şirketin özünde bulunan çeşitlilik olgusuna yüzde 100 oranında bağlı olduğunun altını çizdi.

Nadella Microsoft içinde kadın ve erkekler arasındaki maaş farkına ilişkin çeşitli rakamlar paylaşmayı da ihmal etmedi. Microsoft’ta aynı pozisyonlardaki kadın ve erkekler arasındaki maaş farkının sadece yüzde 0.5 olduğunu belirten Nadella, söz konusu oranın ABD ortalamasına göre çok daha iyi olduğuna dikkat çekti. Microsoft tarafından açıklanan son çeşitlilik rakamlarına da değinen CEO, kadınların şirketin iş gücünün sadece yüzde 29’unu oluşturduğunu ve bu oranın yeterince iyi olmadığını ifade etti.

Microsoft CEO’su son olarak da çeşitlilik ve dahil etme konularında zorunlu eğitimler düzenleneyeceklerini, aylık hedefler konusunda kendisinin ve tüm yönetim ekibinin çeşitlilikten sorumlu genel müdür Gwen Houston ile birlikte çalışacaklarını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER