Manşetler

Microsoft’un CEO adayları: Nokia’dan Elop, Ford’dan Mulally ve Skype’tan Bates

microsoft surface buds

Steve Ballmer’ın görevi bırakacağını açıklamasının ardından yeni CEO arayışına başlayan Microsoft’ta aday listesi daralıyor. Reuters’ta yer alan habere göre; Nokia CEO’su Stephen Elop, Ford CEO’su Alan Mulally, eski Skype CEO’su Tony Bates ve halihazırda Microsoft’un bulut ve kurumsal birimlerini yöneten Satya Nadella’dan biri Microsoft’ta CEO koltuğuna oturacak.

microsoft-logo-030912

Elop ve Mulally’nin CEO’luk için Microsoft tarafından değerlendirmeye alındığı daha önce de gündeme gelirken, Bates ve Nadella’nın da oluşturulan kısa listeye girmesi dikkat çekti. Reuters’in haberinde yeni CEO’nun seçim sürecinin birkaç ay daha devam edebileceği ve bu sürenin Ballmer’ın ilk açıklamasında verdiği en son tarih olan ağustos ayına kadar uzayabileceği belirtildi.

Ford ise, daha önce yaptığı gibi, Mulally’nin şirketten ayrılabileceği yönündeki haberleri yalanladı. Geçtiğimiz yılın kasım ayında yapılan açıklamalardan bu yana bir değişiklik olmadığının altını çizen şirket, Mulally’nin ”Tek Ford” planı çerçevesinde ilerleme kaydetmeye odaklandığını ve spekülasyonlara itibar gösterilmemesi gerektiğini açıkladı. Ancak bu açıklamaya rağmen, Mulally Reuters listesindeki yerini kaybetmedi.

Bates ve Nadella’nın Microsoft içindeki önemli birimleri yönetme konusundaki tecrübeleri nedeniyle arama komitesinin radarına girmiş olabileceği düşünülürken, Mulally vizyoner düşünme yeteneği ve Ford’da başardıklarını Microsoft’ta başarma potansiyeliyle dikkat çekiyor. Uzun süreli bir Microsoft tecrübesi bulunan Stephen Elop da özellikle mobil alanındaki hakimiyeti nedeniyle CEO adayları arasında sayılıyor.

Reuters’in haberinde oldukça güçlü isimlerden oluşan bu aday listesine rağmen, yatırımcıların arama komitesine Microsoft’un çeperinden çıkmak ve başka seçenekleri değerlendirme konusunda baskı yaptığı da belirtiliyor. Mevcut CEO Ballmer görevi bıraktıktan sonra başkanlığını şirketin kurucusu Bill Gates’in yürüttüğü yönetim kurulundaki görevine devam edecek. Bazı yatırımcıların Bill Gates’in bu görevden ayrılması yönündeki istekleriyse Microsoft’un liderlik mücadelesini daha ilginç bir hale getireceğe benziyor.

İlgili >> Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER