Teknoloji

Microsoft Cache “kırpılanları” iOS ve Windows arasında eş zamanlayabiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft cacheMicrosoft yazılım geliştirme konusundaki çalışmalarını sadece Windows 10 ve Windows 10 Mobile ile sınırlı tutmuyor. Şirket, Garage adını verdiği birimi üzerinden iOS ve Android için de uygulamalar geliştiriyor ve test ediyor. Söz konusu birimin imzasını taşıyan uygulamalardan kimileri oldukça kullanışlı gözükürken, kimileri de fazlasıyla “fantastik” olduğu izlenimini veriyor.

Microsoft’un “garaj”ından çıkan en yeni uygulama olan Cache, kullanıcıların “kırptıkları” yazılı metin, bağlantı veya resimleri Windows ve iOS arasında eş zamanlamasını sağlıyor. Microsoft Cache yeni bir uygulama olarak tanımlansa da, şirketin geçtiğimiz yıl duyurduğu OneClip isimli aracına fazlasıyla benziyor.

Office uygulama setini modernleştirmek adına kolları sıvayan Microsoft, bazı yeni ve “akıllı” araçlar üzerinde çalışmaya başlamıştı. Söz konusu araçlardan birisi de OneClip’ti. OneNote’tan bazı işaretler taşıyan OneClip, kullanıcılara her cihazdan erişebilecekleri ve not, bağlantı, resim, dosya barındırabilecekleri bir “zula” sunmuştu. O günden bu yana OneClip cephesinden yeni bir haber gelmezken, görüntü OneClip’in Cache’e dönüştüğünü gösteriyor.

Microsoft Cache, özü itibarıyla OneClip’ten farklı bir şey sunmuyor. Ancak bunu Office arayüzünden bağımsız biçimde gerçekleştirmesi, uygulamaya hoş bir görüntü ve daha fazla özellik kazandırıyor. Kullanıcıları içeriğin alındığı orijinal kaynağa taşıyabilmesi ve kırpılanlar içinde düzenleme yapmayı mümkün kılması, Cache’e değer kazandırıyor.

Microsoft Cache henüz ön izlemeden çıkmış değil

Sadece Windows ile sınırlı olmaması ve iOS üzerinde de çalışabilmesi ise Cache’in en dikkat çekici yönü olma özelliğini taşıyor. Uygulamanın Android versiyonunun hazırlanıp hazırlanmadığı henüz bilinmiyor. Halen “ön izleme” sürecinde olan Cache’e erişebilmek içinse uygulamaya kayıt olmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER