Manşetler

Microsoft bir gün gecikecek yaz saati uygulaması için çözüm önerileri yayınladı

YGS’nin gerçekleştirilecek olduğu gün ile yaz saati uygulamasının başlayacağı günün çakışması özellikle üniversite sınavına girecek olan öğrencilerde ve onların ailelerinde endişe yaratmıştı. Bakanlar Kurulu da yaklaşık iki hafta önce almış olduğu kararla yaz saati uygulamasına bir gün sonra, 27 Mart 2011 Pazar gününü 28 Mart 2011 Pazartesi gününe bağlayan gecek geçilmesine karar verdi.

Bu kararın açıklanmasının ardından iş ve teknoloji dünyasından 27 Mart günü işlerin karışabileceğine dair yorumlar dile getirilmeye başlandı. Haksız da sayılmazlar, çünkü birçok sistem yaz saati veya kış saati uygulamasına geçilecek olan tarihi önceden bildiği için saati güncelleme işlemi otomatik olarak yapılıyor. Bu durumda Pazar sabahı kalkıp cep telefonunuzun ekranına baktığınızda ya da bilgisayarınızı açtığınızda saatin bir saat ileri alınmış olduğunu görebilirsiniz.

Microsoft, Windows 7, Windows Vista işletim sistemleri ile çalışan bilgisayarlar ve Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2 sunucu işletim sistemleri ile çalışan sistemler için çözüm önerileri hazırladı. Buna göre kullanıcılar hiçbir müdahalede bulunmayabilir, zaman dilimini elle ayarlayabilir ya da Microsoft’un konuyla ilgili olarak 25 Mart günü çıkaracağı güncellemeyi sistemlerine kurabilir. Ayrıntıları aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili – Microsoft

İLGİLİ HABERLER