Teknoloji

Microsoft “Now on Tap”i Android’e getirmek için Google’dan hızlı davrandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Bing’in yeni özelliğinin ilham kaynağını gizleme konusunda pek incelikli düşünmüşe benzemiyor. Bing’in Android uygulaması için yayınlanan son güncelleme, şirketin “snapshots on tap” adını verdiği bir özelliği beraberinde getiriyor. Bu özellik akıllara Google’ın geçtiğimiz mayıs ayında I/O 2015’te duyurduğu ve Android Marshmallow’la birlikte kullanıma sunacağı “Now on Tap” isimli özelliği düşürüyor.

Bu özellik sayesinde Bing’in fotoğraf kareleri, Android’in Google Asistan kısayollarının yerini alabiliyor. “Snapshots on Tap” Android cihazın Home tuşundan yukarıya doğru bir sürükleme hareketi yapıldığında aktif hâle geliyor ve kullanıcılara ekranlarındaki içerikle ilişkili sonuçlar gösteriliyor.

Özelliği deneyenler, Bing’in fotoğraf karelerinin iyi odaklanmış web siteleri ve makalelerde çok iyi çalıştığını belirtirken; birden fazla konunun gösterildiği ekranlarda biraz sıkıntı yaşanıyor. Söz konusu sayfalarda Bing kullanıcının ne aradığını algılayamadığı için boş arama sonuçlarıyla dönebiliyor.

Yine de, sayfayı tamamen terketmeden ekstra bilgiye ulaşma imkanının fazlasıyla kullanışlı olduğunu belirtmek gerekiyor. Microsoft daha aceleci hareket etse de, Google’ın elinde halen Now on Tap için büyük bir kullanıcı potansiyeli olduğu gerçeği değişmiyor. Microsoft ve Google arasındaki bu rekabetin Android için Cortana’nın çıkışıyla birlikte biraz daha ilginç bir hâl alacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER