Teknoloji

Microsoft arama motoru Bing’in logosunu yeniliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft bing logo

“B” harfinin büyümesi, sarının yerini daha kolay okunabilen yeşile bırakması ve uçuşa geçen bir kuşu hatırlatan”b” ikonunun kuyruğunun kısalması. Microsoft’un arama motoru Bing’in logosu, yeni görüntüsüne bu değişikliklerin ardından kavuşuyor. Servisin yeni logosu henüz resmen duyurulmamış olsa da, Ad Age logoyu duyuru öncesinde gözler önüne çıkardı.

Microsoft Bing logosunda gerçekleştirilen son güncelleme, 2013’te yenilenen logo üzerinde yapılan bir “ince ayar” niteliğini taşıyor. Şirketten yapılan açıklamada, logo değişikliğindeki temel motivasyonun Windows cihaz ve servislerini iyi yansıtmak olduğu belirtildi. Ad Age’e konuşan Microsoft’un arama reklamcılığı şefi Rik van der Kooi, şirketin arama motoru Bing’in kitlesini ve erişim alanını geliştirme konusundaki isteğinin de altını çizdi.

Microsoft’un arama faaliyetlerini büyütme planının merkezinde Windows 10 yer alıyor. Şirket, 2019 itibarıyla işletim sisteminin kullanıcı sayısının 1 milyara ulaşmasını amaçlıyor. Yazılımın varsayılan internet tarayıcısı olan Microsoft Edge’de arama motoru olarak Bing kullanılıyor. Bing logosu Bing üzerindeki aramalar dışında pek bir yerde görülmese de, Microsoft’un küçük detaylar üzerinde de incelikle düşünmesi hoş bir eylem olarak göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER