Teknoloji

Microsoft Bing iPhone uygulaması güncellendi

microsoft-bing-iphone-191115

Microsoft, Bing iPhone uygulaması için geniş ölçekli bir güncelleme yayınladı. iOS kullanıcıları genelde aramalarını internet tarayıcısı veya Spotlight üzerinden gerçekleştirse de, Microsoft kullanıcılara Google’a ihtiyaç duymadan arama yapabilecekleri güçlü bir uygulama vadediyor.

Bing iPhone uygulamasıyla Taylor Swift veya Drake gibi popüler şarkıcılar ya da Spectre gibi filmlerle ilgili arama yapıldığında, kullanıcılara sonuç sayfasında oldukça kullanışlı bağlantılar sunululuyor. Uygulamayı deneyenler bu bağlantıların sadece Wikipedia sayfalarından ibaret olmadığına dikkat çekiyor. Örneğin, filmler için yapılan aramalarda IMDB veya Rotten Tomatoes gibi sitelerde verilen puanlar veya filmin izlenebilmesi için Netflix veya iTunes bağlantıları gösteriliyor. Bing iPhone uygulaması, Taylor Swift için yapılan aramalarda şarkı dinleme seçenekleri arasında Spotify’ı göstermeyecek kadar akıllı olmasıyla da dikkat çekiyor.

Bing iPhone uygulaması, sonuç sayfasında gösterilen Netflix, YouTube veya Twitter ikonlarına dokunulduğunda söz konusu uygulamaları açıyor. İkonlar derin bağlantı içerdiği için, kullanıcılar açılan uygulamalarda doğrudan ilgili sayfalara yönlendiriliyor. Yani Taylor Swift’in sonuç sayfasındaki Instagram ikonuna dokunulduğunda kullanıcıların karşısına ünlü şarkıcının internet hesabı çıkıyor. Bu yönüyle Bing iPhone uygulaması, Google iOS uygulamasına kıyasla daha işlevsel bir nitelik kazanıyor.

Bing iPhone uygulaması restoran ve diğer mekanları arama konusunda da oldukça yetenekli. Web tabanlı bir uygulama olmasına rağmen, o yönde bir hissiyat vermeyen Bing iPhone uygulaması, barkod tarayıcısı olarak da kullanılabiliyor. Uygulamanın iTunes App Store Türkiye mağazasında bulunmaması ise can sıkıcı bir durum olarak nitelenebilir.

İLGİLİ HABERLER