Teknoloji

Microsoft Bing BlackBerry işletim sisteminin varsayılan arama motoru oldu

Microsoft’un tepe yöneticisi Steve Ballmer dün bir sürpriz yapıp BlackBerry World 2011 etkinliğinde sahne aldı ve RIM ile Microsoft’un yeni ortaklığını açıkladı. Bu ortaklık kapsamında Bing, BlackBerry akıllı telefonlarının varsayılan arama motoru olarak işlev görecek. Aslında varsayılan arama motoru işbirliğinin sadece ilk halkasını oluşturuyor. Bing, BlackBerry işletim sisteminin çekirdeğine entegre edilecek.

Ballmer, işin sadece bir arama kutucuğu yerleştirmekten öte gideceğini, meselenin insanlara işlerini hâlletmelerinde yardımcı olmak için gerçek araçları sunmak olduğunu belirtti. Herşey BlackBerry kullanıcılarının hızlı karar vermelerine yardımcı olmak. Sunum sırasında gerçekleştirilen bir video gösteriminde modifiye edilmiş yazılımla yüklü bir BlackBerry Torch üzerinde kullanıcının konumunun telefonun ana ekranına nasıl iliştirildiği gösterildi. Ana ekranda yer alan bu konum bilgisine dokunan kullanıcı karşısında haritayı ve kendi konumunu görecek. Ayrıca Microsoft’un yakın yerlerdeki fırsatları gösteren Microsoft Deals servisi de bu platformda bulunacak.

Ballmer, Microsoft’un bir yandan kendi mobil platformu olan Windows Phone ile ilgilenirken bir yandan da BlackBerry işletim sistemine yatırım yapacağını belirtti. Böylelikle şirket iOS ve Android’e karşı daha fazla zemin kazanmayı arzuluyor. Redmond’ın bu ortaklık için ne kadar yatırım yaptığı ise henüz kesinlik kazanmış değil.

İlgili – Bing

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER