Teknoloji

Microsoft beklenen organizasyon değişikliğini duyurdu

Haftalardır etrafta dolaşan ”geniş çaplı yeniden yapılanma” dedikoduları nihayet gerçeğe dönüştü ve Microsoft’un şirket çapındaki yeni organizasyonu çalışanlara geniş kapsamlı bir şirket içi yazışmayla duyuruldu. CEO Steve Ballmer nihai amacı ”Tek Microsoft” yaratmak olan planın detaylarını açıklarken, organizasyon değişikliğinin ”cihazlar ve servisler” vizyonu etrafında şekillendiği görüldü. Microsoft’un neredeyse tüm köşelerine dokunan yeniden yapılanma çerçevesinde şirket yöneticilerinin görevleri de değişti.

microsoft-logo-191012

Konsol, PC ve mobil cihazları kapsayacak yeni işletim sistemleri mühendisliği grubunun başına Terry Myerson getirildi. Daha önce Windows Phone grubundan sorumlu olan Myerson, yeni dönemde Windows’un farklı kullanım alanlarındaki gelişimini yönetecek. Steven Sinofsky’den Windows’un şefliğini devralan Julie Larsson-Green ise yeni dönemde cihazlar ve stüdyolar mühendislik grubunun başında olacak. Larsson-Green yeni görevinde Microsoft dışındaki donanım gelişiminin sorumluluğunu üstlenecek. Microsoft imzalı uygulamalar, servisler ve arama ürünlerine odaklanacak uygulamalar ve servisler mühendisliği grubunun başınaysa Qi Lu gelecek.

İşin kurumsal tarafındaysa Satya Nadella bulut ve kurumsal mühendislik grubunu yönetecek. Bu grup veri merkezleri, veri tabanları ve BT ile ilgili diğer kurumsal teknolojilere odaklanacak. Nadella Microsoft’un gelişim araçları ile veri merkezi geliştirme, inşaat ve yürütme süreçleriyle de ilgilenecek. Windows CFO’su Tami Reller yeni dönemde şirketin pazarlama grubunun başında olacak. Pazarlama stratejisini ise Mark Penn yürütecek. Mevcut COO Kevin Turner şirketin uluslararası satışını, saha pazarlamasını, servislerini, destek sürecini ve fiziki mağazalarını yönetmeye devam edecek.

Daha önce Skype’ın başında olan Tony Bates de yeni dönemde sorumlulukları artan isimler arasında. İş geliştirme ve yayma grubunun başına getirilen Bates, Yahoo ve Nokia gibi şirketlerle yapılan ortaklıklara odaklanacak ve Microsoft’un çatısı altındaki pek çok yayma grubunu kontrol edecek. Kevin Turner’a bağlı olacak finansal grubun başına Amy Hood getirilirken, hukuk grubunu şirketin baş hukuk müşaviri Brad Smith yönetecek. İnsan Kaynakları biriminin direksiyonundaysa daha önce olduğu gibi Lisa Brummel olacak. Değişiklikler kapsamında daha önce Office birimini yöneten Kurt DelBene emekliye ayrılırken, CEO Steve Ballmer yeni yapılanmayı duyurduğu açıklamasını ”Haydi gidelim!” sözleriyle tamamlayarak yeni döneme dair inancını belli etti.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER