Eğlence

Microsoft Beam Xbox Insider kullanıcılarıyla buluşuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft beamMicrosoft Beam Xbox Insider programının kullanıcılarıyla buluşmaya başladı. Microsoft’un yeni çevrim içi oyun yayını uygulaması Beam’e Xbox One üzerinden erişilebiliyor. Daha önceki adı Xbox Ön İzleme programı olan Xbox Insider programının üyeleri, Beam sayesinde sadece oyun yayını imkanına kavuşmayacak.

Beam ile Xbox One sahipleri başka kullanıcılar tarafından yapılan oyun yayınlarını da izleyebilecek. Kullanıcılar buna ek olarak, tıpkı Twitch’te olduğu gibi, birbirleriyle sohbet edebilecek.

Uygulamanın daha geniş bir kitleyle buluşması içinse ilkbaharı beklemek gerekiyor. Beam ile kullanıcılar izleyebilecekleri yayın seçenekleri arasında tarama yapabilecek. İzlenen yayınlar ise kullanıcılara “Sparks” adı verilen oyun parası ve deneyim puanı olarak geri dönüyor.

Sparks oyuncular tarafından deneyim puanı tetikleyicilerinin ve diğer araçların kilidini açmak için kullanılabilecek. Deneyim puanı ise oyuncuların Beam’deki varlıklarının ne kadar yoğun olduğunu gösterecek. Bir dakika yayın izlendiğinde iki Sparks, beş dakika yayın izlendiğinde ise 10 deneyim puanı kazanılacak.

Microsoft Beam ile ilgili yeni detayları bu ay içinde açıklayacak

Microsoft Beam ile ilgili yeni detaylar içinse çok uzun beklemek gerekmiyor. Şirket, bu ay içinde düzenlenecek Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda (GDC 2017) yeni detayları kamuoyuyla paylaşacak.

İLGİLİ HABERLER