Teknoloji

Android cihaz sahibi Microsoft Band 2 kullanıcıları Cortana’ya erişebilecek

microsoft band 2

microsoft band 2Android telefon sahibi Microsoft Band 2 kullanıcıları, önemli bir özellikten faydalanma imkanına kavuşuyor. Microsoft Health uygulamasında yapılan güncellemeyle Android telefonla eşleştirilen Band 2’lerde de Cortana’yı aktive etmek ve sanal asistana sesli komutlar göndermek mümkün oluyor. Daha öncesinde sadece Windows Phone kullanıcıları bu imkandan faydalanabiliyordu.

Band 2 – Cortana entegrasyonu sayesinde telefona dokunmadan sanal asistanla etkileşim içine girmek, mesaj ve takvim bildirimleri almak mümkün hâle geliyor. Kullanıcıların bunun için yapması gereken tek şey ise bilekliğin mikrofonuna doğru konuşmak.

Ne var ki, Microsoft’un sunduğu bu imkandan faydalanabilecek kullanıcı topluluğu oldukça kısıtlı. İlk etapta sadece ABD’de bulunan Android cihaz sahipleri Microsoft Band 2 üzerinden Cortana’ya erişebilecek. Güncellemenin sadece Band 2 için geçerli olması ve orijinal Microsoft Band’i kapsamaması da dikkat çekilen eksiklikler arasında yer alıyor.

Microsoft Health uygulaması için yayınlanan son güncelleme, Band 2 sahiplerinin yine Band 2 kullanan arkadaşlarına günlük adım sayısı, pedal sayısı, koşu mesafesi ve kardiyo skoru gibi konularda meydan okumasını sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER